Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Foto genomen voor de pandemie.</p>

Foto genomen voor de pandemie.

(Foto: )

Wie haakt ermee?

ALBRANDSWAARD - Troostdekentjes zijn dekentjes, maar ook knuffels en hartjes, worden belangeloos gehaakt door handige mensen voor kinderen die extra zorg of troost nodig hebben. Dit initiatief is al in vele gemeenten gestart, nu wil Stichting Welzijn Albrandswaard hier ook graag een steentje aan bijdragen door dit project te coördineren. 

Het mes snijdt aan twee kanten. Mensen die graag handwerken zijn lekker creatief bezig voor dit mooie doel gedurende de saaie wintermaanden. Daarnaast ontvangen kinderen met een ernstige- en/of chronische ziekte, handicap, prematuur geboren, autisme, ADHD, waarvan een ouder ernstig ziek is, een gezinslid is overleden, die te maken hebben met huiselijk geweld, pleegzorg, etc. een mooi troostdekentje of knuffel. 

Wie mee wil haken, kan zich aanmelden bij SWA, Yvonne Schults, 010-5018322. Nu de winkels dicht zijn hopen ze dat mensen zelf voldoende materiaal hebben om te starten. Hierbij gelijk een oproep voor materiaal, de dekens en knuffels moeten van 100 procent acryl worden gehaakt, dus wie nog wat heeft liggen kan dit bij SWA afgeven aan de Rijsdijk 17a in Rhoon. Op die manier kunnen ook minder bedeelde mensen meedoen met deze actie. Afmetingen dekens: S: 0,60 cm x 0,90 cm, M: 0,80 cm x 1,20 m en L: 0,90 cm x 1,40 m. Wie een S-dekentje haakt, dan graag eentje met een dicht patroon i.v.m. slangetjes en of vingertjes die verstrengeld kunnen raken in de gaatjes. Goede wol is 100 procent acryl bijvoorbeeld Saskia (Wibra) of Royal (Zeeman). Patronen voor dekens en knuffels haalt troostdekentje.nl van Internet. De creatie graag wassen en afgeven bij SWA, voorzien van een kaartje met uw naam en de maat deken. SWA verzamelt alles en brengt het naar troostdekentje.nl, die zorgen voor verspreiding in Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant of Zeeland. Kijk voor meer info op troostdekentje.nl.

Meer berichten