Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Vrijwilligers Anja Wiertsema en Karin Risse tonen de prijs.</p>

Vrijwilligers Anja Wiertsema en Karin Risse tonen de prijs.

(Foto: Jos Wesdijk)

Prijs voor vrijwilligers Hospice De Reiziger

BARENDRECHT – De vrijwilligers van Hospice De Reiziger zijn één van de twee winnaars van de Ridderkerkse vrijwilligersprijzen.

De 130 vrijwilligers zijn de winnaar geworden van de groepsprijs. Het hospice staat ook open voor inwoners van Ridderkerk en een deel van de vrijwilligers die er werken, komt uit Ridderkerk.
Hospice De Reiziger is een bijna-thuis-huis voor mensen in de laatste fase van hun leven. De stichting wordt geleid door het bestuur, dat zich op vrijwillige basis inzet. Daarnaast is er een groep van ongeveer 130 vrijwilligers. Samen met het zorgteam zorgen zij ervoor dat het gasten aan niets ontbreekt. De meesten werken als gastvrouw of -heer. En er zijn vrijwilligers die ondersteunen bij de administratie, het onderhoud van het gebouw en de tuin en bij het bereiden van maaltijden. De vrijwilligers bieden gasten een luisterend oor aan, voeren activiteiten met hen uit of geven complementaire zorg.

De Jaap van der Graafprijs (voor individuele vrijwilligers) gaat naar Shafiqa Habib, vrijwilligster bij Vluchtelingenwerk in Ridderkerk.

De prijzen bestaan uit een bedrag van 350 euro en een door kunstenaar Jørgen Snoep ontworpen emaille bordje. De Ridderkerkse wethouder Marten Japenga heeft de prijzen maandag uitgereikt .

Meer berichten