Er worden tal van cadeautjes en kaarten bezorgd bij Hooge-Werf.
Er worden tal van cadeautjes en kaarten bezorgd bij Hooge-Werf.

Hoe gaat het in verzorgingshuis Hooge-Werf?

Algemeen

POORTUGAAL – De bewoners van Hooge-Werf mogen tijdens deze tweede lockdown gelukkig wel bezoek ontvangen. Maar ze zijn nog steeds heel erg op zichzelf aangewezen. Geen leuke activiteiten meer, geen gezamenlijke diners. Wij spraken met Esther Frank, manager van het verpleeghuis. Klepperwei in Rhoonl is momenteel gesloten vanwege de nieuwbouw. Deze bewoners vertoeven nu in Breede Vliet in Hoogvliet.

,,De coronacrisis duurt al veel te lang. Negen maanden. Dat is te merken aan de bewoners”, vertelt Esther Frank. ,,Waar we voorheen de maaltijden serveerden in de brasserie en de maaltijden gezamenlijk genuttigd werden, serveren we sinds het begin van de corona-pandemie de maaltijden op de kamers van de bewoners. Ook zijn er geen activiteiten meer in grote groepen in ons huis, er zijn geen weekafsluitingen meer, er zijn geen concerten en optredens. De bewoners missen dit heel erg en zijn sinds maart erg op zichzelf aangewezen.”

,,We zijn erg alert op risico’s van besmetting en zijn heel erg waakzaam en voorzichtig. In de tussentijd geven we onze bewoners dezelfde goede zorg te geven waar ze recht op hebben. Hierbij bewaren we zo goed als mogelijk 1,5 m afstand en nemen we onze voorzorgsmaatregelen.”

Hoe wordt Kerst gevierd?
,,In de week voor de kerst hebben we met bewoners in kleine groepjes kerstdiners verzorgd. Dit jaar was dat helaas zonder familie en het verplegend personeel at ook niet mee, maar heeft wel geholpen bij de aankleding en het uitserveren. Op deze manier hebben we coronaproof kerst gevierd.”

Gelukkig is er veel aandacht voor de bewoners toch?
,,In de decembermaand hebben we extra traktaties voor de bewoners gehad. Daarnaast hebben we veel kaarten en andere attenties gekregen van scholen, kinderdagverblijven, bedrijven en winkeliers en Stichting Welzijn Albrandswaard. Dit werd zeer gewaardeerd door onze bewoners. In het voorjaar werden er regelmatig leuke optredens voor de deur aangeboden. Omdat we dat nu niet meer meemaken, bieden we kleine groepjes bewoners activiteiten aan waarbij ze wat vertier hebben.”

En hoe zit het nu precies met het bezoek in het verzorgingshuis?
,,Hierin volgen we de richtlijnen van het RIVM. Onze bewoners mogen drie bezoekers per dag ontvangen. Met Kerst en rondom Nieuwjaar hebben we een bezoekplanning gemaakt om het bezoek zo in goede banen te leiden en niet teveel bezoekers tegelijkertijd in huis te hebben. Hierbij is het uitgangspunt dat iedereen op afspraak bezoek kan ontvangen.”

Kunnen de lezers van De Schakel nog iets betekenen voor de bewoners?
,,Het is altijd fijn, als er aan onze bewoners gedacht wordt. Onze bewoners zijn erg blij met kaarten en tekeningen. Zij waarderen dit zeer.”

Bekijk op Facebook hoe het gaat in Hooger-Werf. Hier worden regelmatig nieuwe foto’s geplaatst.

De bewoners kregen een krentenbrood van anderhalve meter.

Advertenties uit de krant