Afbeelding

Vermoedens van eenzaamheid, melden helpt

Algemeen

ALBRANDSWAARD - In coronatijd ervaren meer mensen vaker een gevoel van eenzaamheid en gevoelens van depressie. Die gevoelens zijn in een normale situatie in de wintermaanden en rondom de feestdagen toch al extra sterk, een ongelukkige combinatie. 

In deze tijd van schaars persoonlijk contact haalt Stichting Welzijn Albrandswaard alles uit de kast om mensen toch (coronaproof) een glimlach op het gezicht te toveren. Even een telefoontje, een huisbezoek (één op één, op 1,5 meter afstand, met mondkapje indien gewenst), een kaartje van één van onze vrijwilligers, een maaltijd thuisbezorgen of misschien een verrassingstasje....

Ervaart u zelf gevoelens van eenzaamheid of depressie of maakt u zich zorgen over een familielid, kennis of buur, geef dit dan ook door. Stichting Welzijn Albrandswaard kan helpen binnen de kaders die het RIVM hiervoor biedt. Melden kan via 010-5018322. Ook is het loket Vraagwijzer elke werkdag van 9 tot 12 uur voor u geopend (behalve 25 december en 1 januari. Men kan hier zonder afspraak terecht.

Zelf actie ondernemen
Zelf kan men ook een steentje bijdragen door een eenzame buurman/buurvrouw of kennis te verrassen. Voorbeelden: een kaartje sturen om iemand te laten weten dat u aan hem/haar denkt, (video)bellen of WhatsAppen, bloemetje of cadeautje langsbrengen. Ook kunt u samen wandelen of samen naar dezelfde film of ander leuk tv-programma kijken, elk veilig thuis, met de telefoon aan uw oor. Nog iets actiever is samen klussen. Houd bij alle activiteiten wel rekening met 1,5 meter afstand, misschien één iemand aanwijzingen geven, de ander uitvoeren. U kunt ook samen koken en eten of een maaltijd langsbrengen. En met oud en nieuw online borrelen, hef samen het glas ter afsluiting van 2020 en hoop op een gezond en gezellig 2021. Houd afstand maar houd contact, dat is de boodschap die SWA en de Coalitie Een tegen Eenzaamheid mee willen geven.

Advertenties uit de krant