Afbeelding

Wijnactie voor Villa Stoer

Algemeen

RHOON - De Ronde Tafel in Rhoon haalt met een wijnactie geld op voor Villa Stoer. Er werden in de eerste dagen al bijna 100 pakketten verkocht.
De Ronde Tafel 154 in Rhoon organiseert elk jaar meerdere evenementen om verschillende goede doelen organisaties te steunen. De meest bekende evenementen zijn “Night at the Castle”, de haringparty en meest recent het evenement BLEND! dat in het nieuwe Abel zou plaatsvinden. De huidige Covid-19 situatie gooide echter roet in het eten. Ook op de uitgestelde datum in november kon BLEND! helaas niet doorgaan.

Thies Kuijlman van de Ronde Tafel geeft aan: ,,Natuurlijk maken we dit ruimschoots goed, zodra daar weer mogelijkheid toe is. In de tussentijd willen wij de stichtingen die wij steunen niet in de kou laten staan. Vandaar dat wij nu deze actie zijn gestart.” 

Er zijn vier interessante pakketten van Italiaanse afkomst samengesteld, in samenwerking met De WijnHertog uit Rhoon. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Villa Stoer, het goede doel dat eerder ook gekoppeld was aan BLEND!

Villa STOER is een initiatief van ouders van jonge mensen met een verstandelijke beperking uit Albrandswaard. Zij streven ernaar om kleinschalig begeleid wonen te realiseren in Rhoon of Poortugaal.

Zestien jonge mensen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar, met een verstandelijke beperking, gaan hier wonen. De betrokkenen kunnen op deze manier mede verantwoordelijkheid blijven dragen met verzorging en begeleiding ‘op maat’ en enige inspraak hierop hebben. Het zal een woning zijn met betrokkenheid van de zorgverlener, begeleiders, ouders en vrijwilligers, midden in de samenleving van Albrandswaard. Een thuis voor deze jongeren.

Villa Stoer kan de donaties goed gebruiken, zeker nu de financiële steun is afgenomen door de coronacrisis. ,,Daarom zijn we ontzettend dankbaar voor alle steun die we via dit initiatief van de Ronde Tafel krijgen”, zegt Marianne Kleinjan-van Driel, voorzitter van Villa Stoer. 

De vier wijnpakketten zijn te koop in de webshop die De Ronde Tafel voor dit doeleinde heeft ontwikkeld. Zo kan iedereen, binnen zijn eigen budget, uitstekende wijnen op tafel zetten rond de kerst- en nieuwjaarsperiode en tegelijk een steentje bijdragen aan dit initiatief. De pakketten kunnen besteld worden via http://marktplaats.rt154.nl.

Advertenties uit de krant