Financiële steun voor culturele organisaties
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Financiële steun voor culturele organisaties

ALBRANDSWAARD – Voor culturele organisaties in Albrandswaard is in totaal 125.000 euro beschikbaar. Het geld komt uit een compensatieregeling voor extra kosten die organisaties hebben moeten maken in verband met Corona.
,,Om aanspraak te kunnen maken op dit geld, moeten we inzichtelijk maken welke inkomsten culturele organisaties zijn misgelopen door Corona”, zei wethouder Mieke van Ginkel. De culturele sector in Albrandswaard bestaat grotendeels uit verenigingen.

De gemeenteraad machtigt het college voor de uitwerking van de regeling en het opstellen van criteria. Hierdoor kan de gemeenteraad niet direct meedenken over de regeling, maar alleen achteraf het college ter verantwoording roepen. Deze aanpak riep vragen op bij VVD en PvdA. ,,We hebben een beperkte tijd om aanspraak te maken op deze regeling”, legde wethouder Mieke van Ginkel uit. ,,We moeten het nog dit jaar regelen. Er ligt al een concept klaar, als de raad dit voorstel snel goedkeurt, lukt het nog.”

NAP wilde weten of er ook een bijdrage komt voor niet-gesubsidieerde verenigingen, zoals de schietvereniging, het Kleine Badje of de scouting. ,,Er zijn aparte regelingen voor alle sportverenigingen, vooral op het gebied van huurcompensatie. Voor zwembaden komt ook een eigen regeling. We praten met deze verenigingen, er is al contact geweest met de scouting”, aldus de wethouder.
EVA informeerde naar regelingen voor restaurants, maar voor horeca geldt een andere regeling. ,,Het college heeft zeker oog voor noodlijdende ondernemers”, verzekerde wethouder Van Ginkel.
Het voorstel staat op de agenda voor maandag 14 december.

Meer berichten