Inwoners voelen zich iets veiliger
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Inwoners voelen zich iets veiliger

ALBRANDSWAARD – Inwoners van Albrandswaard voelen zich iets veiliger dan vier jaar geleden. Zij geven de veiligheid in de gemeente nu een 7,8, terwijl dat een paar jaar geleden nog een 7,5 was. Door Corona is het aantal inbraken flink gedaald, terwijl jeugdoverlast enorm is toegenomen.

In de eerste helft van 2020 zijn al meer meldingen van jeugdoverlast geweest dan in heel 2019. Dat bleek maandagavond toen in de commissie Welzijn het Integraal Veiligheidsbeleid werd besproken.

In dit beleidsplan worden de prioriteiten voor de komende vier jaar vastgelegd. Zo wordt komende jaren extra ingezet op verward gedrag, woonoverlast en huiselijk geweld, inclusief preventie. Ook jeugdoverlast is een prioriteit. Een ander aandachtspunt is de veiligheid rond de klinieken van Antes en Fivoor. Verder wordt extra aandacht besteed aan woninginbraken, autocriminaliteit en (brom)fietsendiefstal. De veiligheid van senioren is wel opgenomen in het plan, maar het is geen prioriteit meer.

VVD en EVA stelden vragen over de veiligheid in de Johannapolder en Rode Boog. ,,Er zijn een aantal plekken in Albrandswaard waar regelmatig wat gebeurt. Deze hotspots nemen we zeker mee in de dagelijkse rondes van politie en boa’s. Vanuit de politie is hiervoor extra capaciteit beschikbaar”, antwoordde portefeuillehouder burgemeester De Witte.

Het CDA wilde weten of Albrandswaard bij calamiteiten of rond Oud & Nieuw een beroep kan doen op Rotterdam. ,,Met Oud & Nieuw zijn er twee speciale teams die de politiecapaciteit naar behoefte over de regio verdelen”, verzekert Bas de Ruyter, teamchef van de politie.

Het nieuwe veiligheidsbeleid wordt 11 januari opnieuw in de commissie besproken.

Meer berichten