[COLUMN] Column Katinka: Knallend het jaar uit
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer
COLUMN

Column Katinka: Knallend het jaar uit

Samen met vrienden en familie héél de avond aftellen. Terugkijken op het jaar. Oliebollen en appelflappen eten. Spelletjes spelen, tv kijken en NATUURLIJK vuurwerk afsteken. Het wordt een denderend oud en nieuw. Volgend jaar wordt echt het beste jaar ever. We gaan nog even dit jaar wegknallen en dan gaan we ervoor! Misschien hadden we van tevoren moeten bedenken dat een jaar met 020 niet ‘het beste jaar ever’ zou worden…

Iedereen begon dit jaar goed. We hadden goede voornemens en nog niemand had ooit van een Lock down gehoord. Toen iedereen dacht dat het opgeven van hun goede voornemens een echte ramp was, begon de ellende. Het was maart en de eerste besmettingen in Nederland werden gemeld. Daarna liepen de aantallen hoog op. Er moest snel iets gebeuren. Dat gebeurde ook. De versoepelingen en de verscherpingen van de maatregelen waren vanaf dat moment niet meer bij te houden…

We zijn nu in de periode van de feestdagen… Het lijkt alsof iedereen ze nodig heeft. Ik heb nog nooit zó vroeg zó veel kerstversiering gezien. De kerstboom staat al in de Koopgoot en bij veel huizen brandt de kerstversiering al. In de periode waarin iedereen elkaar het hardste nodig heeft, moeten we afstand houden. Ook tijdens de aankomende feestdagen, die je normaal gezellig met vrienden en familie viert, moeten we rekening houden met alle maatregelen. We zitten namelijk weer in de zoveelste lockdown, we zijn ‘Lonely this Christmas’ en vuurwerk mag niet meer afgestoken worden.

Hoe dat trouwens gaat verlopen, heb ik geen idee van. Een vuurwerkverbod… We hebben al een saai oud en nieuw met weinig mensen en dan mag er ook geen vuurwerk worden afgestoken. Dat dat niet gaat gebeuren, geloof ik trouwens niets van. Mensen hebben misschien nog vuurwerk van vorig jaar over, of ze gaan toch vuurwerk halen in het buitenland. En hoe gaan die paar Boa’s die wij in deze gemeente hebben alles controleren? Bovendien moet je zo’n shit-jaar echt kunnen wegknallen toch?

2021 het jaar waar wij in gaan zonder alles weg te knallen. Het jaar waarvan we hopen dat alles anders wordt. We knallen dan dit jaar niet weg, maar hopen dat volgend jaar beter wordt dan dit jaar. Het kan haast niet anders zou je denken. En wat mij betreft voor 2020: Ctrl + Alt + Delete!


Meer berichten