Nieuwe single 'Fly Angel' betekent veel voor Glenda Peters
Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Glenda Peters: &#39;Ik ben altijd wel bezig, ik verveel me niet&#39;.&nbsp;</p>

Glenda Peters: 'Ik ben altijd wel bezig, ik verveel me niet'. 

(Foto: )

Nieuwe single 'Fly Angel' betekent veel voor Glenda Peters

BARENDRECHT - Glenda Peters heeft het gevoelige ‘Fly Angel’ als single uitgebracht. De eerste reacties zijn hartverwarmend. Het nummer betekent veel voor de Barendrechtse zangeres. Het is op een bijzondere manier op haar pad gekomen, vertelt ze.

‘Fly Angel’ is geschreven door Lucy Steymel en Ronald de Leeuw. Lucy Steymel was een in 2006 overleden Amerikaanse singer/songwriter die in Nederland heeft gewerkt. “Nadat ik de Soundmix Show had gewonnen mocht ik een lp maken. Bij het selecteren van de nummers moest er een paar afvallen. Eén daarvan was ‘Fly Angel’”, herinnert Glenda zich.

Het wordt 2019 en in de omgeving van Glenda vindt een drama plaats. “De dochter van vrienden van ons is vorig jaar tijdens een stage in Brazilië van een trap gevallen en overleden. Wij zijn met dat meisje opgegroeid.”
Toen was daar plotseling ‘Fly Angel’ weer. “Dit liedje zat een maand na haar overlijden in mijn e-mailbus. Dat dit liedje nu zo naar mij toe komt, daar moet ik wat mee, dacht ik gelijk.”

Dat ‘Fly Angel’ naar Glenda werd gestuurd, was het gevolg van een toevallige ontmoeting die haar kinderen, ook actief in de muziek, hadden met Fred Willems. Hij is de weduwnaar van Lucy Steymel en beheert haar nalatenschap.

Besloten werd om het liedje op te nemen. Jan-Peter Bast (The Scene) maakte het arrangement, Thierry Crommen speelt mondharmonica en het koor New Gospel Sensation verzorgt de achtergrondzang.

Er werd een prachtige videoclip gemaakt door Staaij producties in Rotterdam. In verband met corona moesten de locaties in de buurt liggen. Wie goed oplet ziet de Erasmusbrug, de Maasvlakte en de Essendijk. Centraal staat een wit kerkje op een heuvel. Toch iets in het buitenland opgenomen? “Nee, dat is in Den Haag, midden in een woonwijk”, verduidelijkt Glenda. “Het is een kunstwerk, geen echt kerkje. We hadden prachtig weer toen we daar filmden. En het was heerlijk rustig. Toen we klaar waren kwamen er kinderen de heuvel op en was het gedaan met de stilte.”

De videoclip staat sinds 15 november op Youtube. Het liedje downloaden kan sinds 20 november via itunes, Spotify en andere platforms.

De eerste reacties heeft Glenda al binnen. “’Ik ben er stil van’, reageerde iemand. Kijk, dat is nou waar ik het voor doe.”

Omdat er momenteel geen optredens zijn, moet het liedje de weg naar het publiek vinden via social media. “Spannend”, vindt Glenda dat. “Ik weet niet wat het liedje gaat doen, maar het geeft me een bijzonder gevoel.”

Kerstshow

‘Fly Angel’ is een afsluiting van een moeilijke periode in het leven van Glenda Peters. Maar het is wellicht niet de laatste activiteit van het jaar. Ze is betrokken bij een kerstshow die op 20 december gehouden zou moeten worden. Omdat er geen publiek bij de show kan zijn, is het thuis via internet te volgen.

Na de kerstshow zit het vreemde jaar 2020 er op. Een jaar waarin veel optredens moesten worden afgelast. Een stil jaar is het overigens niet geweest. Naast haar werk in de muziek werkt Glenda parttime in een kledingzaak. “Ik ben altijd wel bezig, ik verveel me niet.”

Toekomst

Het jaar heeft Glenda Peters wel de kans gegeven om na te denken over de toekomst. “Op deze leeftijd wil ik inhoudelijke liedjes brengen”, zegt ze beslist. Als ‘Fly Angel’ aanslaat, wil ze op die manier verder.

“Ik hoop dat ik volgend jaar weer workshops kan doen op de scholen in Barendrecht. Het is zo leuk om kinderen tot groep 8 met muziek bezig te zien. En het is ook zo belangrijk voor ze.” In Barendrecht werkt ze ook onder meer samen met Henk Elderson en Arie Visser.

Thuis wordt er ook muziek gemaakt. "Met mijn man en zoons zijn we lekker creatief bezig. We vervelen ons niet. En ik leer veel van mijn kinderen. Soms ben ik aan het koken en dan is één van de kinderen iets aan het spelen. Dan zet ik spontaan de tweede stem in.”

Meer berichten