Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Certificaat behaald

ALBRANDSWAARD - Zes nieuwe enthousiaste vrijwilligers hebben de voorbereidende cursus bij Home-Start BAR gevolgd en staan klaar om een jong gezin te gaan ondersteunen.

Vanwege de coronamaatregelen is de cursus gedeeltelijk online gegeven. Ook de certificering heeft digitaal plaatsgevonden. Wethouder Mieke van Ginkel uit Albrandswaard was daarbij aanwezig. Zij vertelde enthousiast te zijn over de werkwijze van Home-Start. Ze vond het boeiend om kennis te maken met de nieuwe vrijwilligers en hun motivatie te horen. 

Home-Start steunt gezinnen door op een laagdrempelige manier aandacht te geven in de vorm van telefonische contactmomenten en bezoeken. Vanzelfsprekend worden de richtlijnen vanuit het RIVM daarbij goed gevolgd.

Home-Start BAR richt zich op gezinnen met minimaal één kind onder de zeven jaar in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en wordt uitgevoerd door CJG Rijnmond. De ondersteuning is gratis en een verwijzing is niet noodzakelijk. 

Wie meer wil weten kan vrijblijvend contact opnemen met de coördinator Jeanette Dekker (06-35124547; j.dekker@cjgrijnmond.nl ) of kijken op www.home-start.nl

Meer berichten