Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Ontwerp Perron14</p>

Ontwerp Perron14

De OverstapRoute naar een middelbare school

REGIO - In De OverstapRoute van Koers VO leest men hoe kinderen in schooljaar 2020-2021 overstappen naar een middelbare school in Rotterdam en omgeving, www.deoverstaproute.nl.

De schoolbesturen hebben afspraken gemaakt over de overstap van leerlingen naar de middelbare school. De werkwijze geldt voor de scholen, de leerlingen en de ouders. Ze zijn uitgewerkt in een tijdpad.
Voor ouders is er een OverstapRouteKaart gemaakt, waarop de stappen van het hele schooljaar in één oogopslag te zien zijn.

De OverstapRoute zorgt voor duidelijkheid voor alle betrokkenen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat alle leerlingen een goede overstap maken naar een middelbare school die past bij hun wensen en kwaliteiten. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben. 

Koers VO vertrouwt erop dat met De OverstapRoute ieder kind een goede start kan maken op een middelbare school die bij hem past. Kijk op www.koersvo.schoolprofielen.nl.

------------------------------------

Samenwerkingsverband passend voortgezet onderwijs Koers VO

Koers VO is het samenwerkingsverband voor passend voortgezet (speciaal) onderwijs in de regio Rotterdam. Binnen het samenwerkingsverband vallen 18 schoolbesturen, 110 schoolvestigingen en ruim 53.000 leerlingen. 


De regio van Koers VO bestaat uit negen gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Krimpenerwaard (Lekkerkerk), Ridderkerk, Rotterdam (exclusief Rozenburg) en Zuidplas (Nieuwerkerk aan den IJssel).

Meer berichten