Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

AutoMaatje Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - AutoMaatje Albrandswaard vervoert in de gemeente Albrandswaard sinds september 2019 minder mobiele plaatsgenoten van A naar B. Vanaf het begin werd AutoMaatje goed geboekt via Stichting Welzijn Albrandswaard, die dit op verzoek van de gemeente Albrandswaard coördineert.
In overleg met de ANWB, bedenker van AutoMaatje, worden in verband met corona momenteel alleen medische, noodzakelijke ritten gereden.
Coördinator en Ouderenwerker Yvonne Schults: “Stichting Welzijn Albrandswaard hoopt binnenkort weer alle ritten te kunnen rijden. Op dit moment is het nog een voorwaarde dat zowel chauffeurs als passagiers een mondkapje dragen. Sommige chauffeurs zullen de passagier vragen op de achterbank plaats te nemen, om zo de afstand ook nog enigszins te waarborgen. Ook in coronatijd blijkt AutoMaatje, een redelijk nieuwe aanvulling op het bestaande vervoersnetwerk, te voldoen aan een behoefte. Nog niet alle 17 chauffeurs durven het aan wegens corona. SWA werkt met vrijwillige chauffeurs die niet 24/7 bereikbaar zijn, maar meestal lukt het ons alle ritten te rijden”.

Reserveren kan minimaal 2 werkdagen van tevoren, liefst eerder, via SWA 010-5018322 tussen 9 uur en 12 uur ‘s ochtends. Een rit kost 30 cent per kilometer en parkeerkosten ter plaatse. De meter begint te lopen voor de deur van de chauffeur.

Meer berichten