Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Er is al volop kerstdecoratie te koop bij De Plantenhal.</p>

Er is al volop kerstdecoratie te koop bij De Plantenhal.

(Foto: )

Vanaf vrijdag de kerstboom in huis

RHOON – We zijn veel meer thuis, reden genoeg om het thuis gezellig te maken. Veel mensen zijn daarom al het huis in kerstsfeer aan het brengen. Een beetje vroeg, maar waarom niet? Bij De Plantenhal in Rhoon hebben ze vanaf begin september al kerstdecoraties in de winkel liggen en deze verkochten meteen al goed. En aankomend weekend – een week eerder dan gepland – worden de kerstbomen geleverd. Hoewel er nu ook al een aantal in pot te koop zijn.
Teun van Nugteren is samen met zijn twee broers eigenaar van de zeven vestigingen van Plantenhal. Zijn vader begon in 1984 met het verkopen van plantjes bij het woonhuis dat nog steeds op het terrein in Rhoon staat. Van de plantjesverkoop uit eigen tuin, naar zeven grote, succesvolle vestigingen, een knap staaltje werk.

Door Astrid Potuijt

,,De eerste week dat de coronacrisis in Nederland echt begon, was het heel stil in de winkel”, vertelt Teun. ,,Vanaf de tweede week werd het druk. En nog steeds is het druk in de winkel. Weliswaar geen lange rijen meer voor de zaak zoals in het voorjaar, maar we mogen absoluut niet klagen.” De winkel houdt zich goed aan de maatregelen. Bezoekers moeten een winkelwagen meenemen. Er kunnen maximaal honderd personen tegelijk in de winkel zijn. ,,In principe zouden het er zelfs 150 mogen zijn, maar dat vinden we zelf te veel. Jammer genoeg zijn er nog steeds mensen die zich niet aan de maatregelen willen houden en een scene maken. Jammer, want niemand van ons heeft deze regels zelf verzonnen, we doen alleen maar ontzettend ons best om ons aan de richtlijnen te houden. Maar over het algemeen gaat het heel goed en we zien nauwelijks mensen zonder mondkapje.”

Kerstbomen
,,Omdat je merkt dat er veel mensen bezig zijn met kerst, hebben we besloten om de kerstbomen een week eerder op te halen. We krijgen Nordmann Dennen binnen. Deze bomen zijn naaldvast, maar toch is het slim om de boom nog een weekje in de tuin te laten liggen als mensen van plan zijn deze in het weekend al aan te schaffen”, vertelt Teun. ,,Zes weken lang een boom in een woning van minimaal 20 graden…dat wordt een uitdaging.”

Natuurlijk verkopen we ook bomen met kluit. Deze bomen kan je beter water geven, waardoor ze langer mooi blijven.

Omdat Teun en zijn collega’s vinden dat iedereen een kerstboom in huis moet kunnen hebben, kosten de bomen tussen de 1,50 meter en 2 meter slechts 10 euro.

En staat de boom volgende week bij Teun ook al in huis? ,,Als het aan mijn vriendin ligt wel”, lacht Teun. ,,Maar ik wacht er liever nog even mee.”

Meer berichten