Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Gerard Brussaard in de Wereldwinkel.</p>

Gerard Brussaard in de Wereldwinkel.

(Foto: )

Kerstballen en kerststalletjes

RHOON - Volgende week zijn er kerstspullen te koop in de TweedekansWinkel en de Wereldwinkel aan de Julianastraat. ,,Deze week gaan we ze voor de Wereldwinkel ophalen”, vertelt Gerard Brussaard. ,,En volgende week worden de kerstspullen voor de TweedekansWinkel weer tevoorschijn gehaald.”

Door Astrid Potuijt

Dit jaar was er al vroeg vraag naar kerstaccessoires. Daarom starten ze dit jaar ook een week eerder met de verkoop van kerstartikelen. ,,Je merkt dat de mensen er nu meer mee bezig zijn. Ze willen het thuis gezellig maken”, gaat Burssaard verder. ,,Onze TweedekansWinkel doet het dan altijd goed. Gelukkig hebben we een garage die we mogen lenen waar veel dozen voor de kerst staan, zoveel ruimte hebben we zelf niet om artikelen op te slaan. De vrijwilligers vinden het heel leuk om de winkel weer in kerstsfeer te brengen.”
Omdat de meeste van de ongeveer 35 vrijwilligers al wat ouder zijn, kampen ze momenteel met een personeelstekort. ,,De winkel is nu drie dagen per week open zodat we toch genoeg vrijwiligers in kunnen zetten. De helft van onze vaste mensen blijft nu liever thuis of kampt met gezondheidsproblemen. Klanten hebben veel begrip voor ons beleid. Er mogen drie mensen tegelijk in de winkel aanwezig zijn. Nu staat er dus af en toe een rij voor de deur.”

Om het de klanten makkelijk te maken zal er voor de winkel een tafel met kerstaccessoires geplaatst worden. ,,We hebben dozen vol kerstballen liggen. Die kopen we dus niet in voor de Wereldwinkel. Wel verwacht ik dat we weer met kerststalletjes en engeltjes terug komen. Als mensen kerstcadeautjes bij de Wereldwinkel kopen, weten ze dat er een eerlijke prijs wordt betaald voor het product. Daarnaast zijn het vaak handgemaakte, unieke artikelen. En vergeet niet te melden dat we ook honing verkopen van een imker uit Ridderkerk en in de toekomst meer streekproducten gaan aanbieden.”

De opbrengsten van de TweedekansWinkel gaan naar Stichting Vrienden van Casa Lumina in Roemenië.

Spullen voor de TweedekansWinkel kan men gedurende de openingstijden inleveren. ,,Er worden regelmatig dozen en zakken voor de gesloten deur gezet”, zegt Brussaard. ,,Dat is niet de bedoeling. Ook zamelen wij geen kleding meer in en grote artikelen kunnen wij helaas niet kwijt.”

De Wereldwinkel en de TweedekansWinkel zijn geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10 uur. De deuren sluiten om 17 uur en op zaterdag om 16 uur. Meer informatie o.a. via wereldwinkelrhoon.nl.
Of mail naar wereldwinkel
rhoon@gmail.com.

Meer berichten