Afbeelding

Werkzaamheden Portlandsebrug A15

Algemeen

Een deel van de Portlandsebrug over de Rijksweg A15, ook wel bekend als ‘de netkous’, krijgt een nieuwe toplaag.

Planning
De werkzaamheden starten op maandag 9 november en duren naar verwachting tot en met vrijdag 20 november. De werktijden zijn tussen 07.00 uur en 18.00 uur. Omstandigheden, zoals het weer, kunnen invloed hebben op de werktijden en de planning.

Omleiding
De fiets- en voetgangersbrug, die Albrandswaard met Rotterdam-Zuid verbindt, is daarom tijdelijk afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de onderdoorgang bij de waterkering ten oosten van de Portlandsebrug. De omleiding staat met borden aangegeven.

Werkzaamheden
De nieuwe toplaag komt op de oprit aan de Rotterdam zijde en wordt uitgevoerd in de oorspronkelijke kleuren. De bestaande laag wordt van het beton gefreesd. Hierdoor ontstaat een schoon oppervlak, waarop de nieuwe laag en de belijning komen. Het freeswerk kan wat geluidsoverlast geven en deze werkzaamheden duren ongeveer één dag.

Uitstel
De werkzaamheden stonden eigenlijk in oktober gepland. Door het slechte weer kan de nieuwe toplaag niet goed hechten en dus loslaten. Om dat te voorkomen wordt nu gebruik gemaakt van een tent met verwarming.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda de Rooij, Adviseur communicatie gemeente Rotterdam, via telefoon 06 182 937 76 of via  e-mail l.derooij@rotterdam.nl.

Advertenties uit de krant