Afbeelding

Column Katinka: ErasMUIS

Algemeen

Terwijl de koning en zijn gezin deze vakantie genoten van hun kortste vakantie in Griekenland ooit, heb ik toch nog een all-inclusive hotel in Nederland weten te scoren. Het is tijd om dit hotel eens goed te reviewen. Nou ja hotel…

Ik lig opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis in verband met wat complicaties na de operatie om mijn te snelle hartslag te fixen. En al best een tijdje, dus ik heb genoeg meegemaakt om een goede review te schrijven. Het begon na de operatie, ik was nog een beetje high van de morfine en was op mijn kamer aangekomen. Ik vroeg aan mijn moeder hoe het nu eigenlijk kon dat er licht uit de lamp kwam. Om even later te concluderen dat Philips de zon gewoon gejat heeft en in de lampen heeft gestopt. Niet echt om serieus te nemen dus. Maar toen riep ik het volgende: “Mama ik hoor allemaal MUIZEN in het plafond.” Mijn moeder schoot in de lach en zei: “Lekker hè, die morfine.”

De dagen gingen voorbij en ik ging mij al een stuk beter voelen. Ik ging zelfs al naar het restaurantje toe. Een lekkere loempia met friet had ik besteld. Veel beter dan al die ziekenhuismaaltijden hier. We zaten lekker te eten totdat ik een muis over de bankjes zag wegschieten. Nu wist ik het zeker, er zitten muizen in dit ziekenhuis! Niemand kon mij meer vertellen dat het niet zo was. Op de plek waar altijd alles zo steriel mogelijk moet zijn, zitten gewoon muizen.

Toen ik weer op de afdeling was, vertelde ik het verhaal aan mijn moeder. Ze wist niet wat ze hoorde. Muizen in het ziekenhuis, en dit keer had mijn vader de muis ook echt gezien! Het lag dus niet aan mij. We hoorden gepiep van boven ons komen. Mijn moeder keek verschrikt en vroeg aan mij wat dat was. Het enige wat ze zei, is dat ik ook wel eens gelijk kon hebben.

Ik heb natuurlijk aan de super lieve zusters gevraagd of het echt klopt dat er muizen in het plafond zitten. Het enige wat zij zeiden is: “Welkom in het Sophia!” Je krijgt bij dit hotel in ieder geval niet de beloofde eenpersoonskamer. En ik heb ook bedacht dat ze de mascotte van dit hotel, Olli de olifant, maar beter kunnen vervangen door Jerry de muis.


Advertenties uit de krant