Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Denk en praat mee over klimaatverandering

ALBRANDSWAARD – Klimaatverandering is een belangrijk thema voor de gemeente Albrandswaard. De gemeente nodigt inwoners van harte uit hierover mee te denken en online mee te praten tijdens een speciale bijeenkomst op dinsdagavond 27 oktober van 19.30 tot 21 uur. Extra leuk: de bekende weerman Ed Aldus houdt een presentatie.

Het klimaat verandert en wordt steeds extremer. In de toekomst zijn heftigere buien te verwachten, maar ook periodes van grote droogte. Dit kan grote schade veroorzaken. Door de woonomgeving anders in te richten is het mogelijk de kans op deze schade te verkleinen. Een voorbeeld hiervan is meer groen en minder stenen in tuinen en openbare ruimten om overstroming te voorkomen.

Het doel van de bijeenkomst is om met elkaar de risico’s van de klimaatverandering in beeld te brengen en af te spreken wie waarvoor verantwoordelijk is. De gemeente wil graag weten wat bewoners merken van de klimaatverandering en welke (over)last ze hiervan hebben. Staan er straten blank? Verzakken er huizen? Daarnaast wil ze tijdens de bijeenkomst bespreken welke (schade)risico’s de Albrandswaarders onaanvaardbaar, onwenselijk of juist nog acceptabel vinden.

Aanmelden

De bijeenkomst is online op donderdag 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar e.v.baars@albrandswaard.nl.


Meer informatie staat op www.albrandswaard.nl/klimaatverandering.

Meer berichten