Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Column Astrid: Oplichters en ezels

Algemeen

Als je goed geld wilt verdienen heb ik een grandioze tip voor je. Word slotenmaker. Daar is goudgeld mee te verdienen. Hoe ik dat weet? Simpel, door de sleutel aan de binnenkant van de deur te laten zitten en dan naar buiten te gaan. De deur was met geen mogelijkheid meer open te krijgen. Extra vervelend was dat we op het punt stonden om op vakantie te gaan en dat het zondag was. Ik keek naar de deur, naar de sleutel in mijn hand en naar de meiden die al in de auto zaten. Dilemma. Toch maar een slotenmaker bellen dan. Ik belde de eerste die in Google naar bovenkwam. De beste man kwam eraan en probeerde eerst de deur open te maken met een kaartje. Dat lukte niet. Goed beveiligd huis of gewoon een trucje? Ik twijfel nu aan alles. Uiteindelijk moest hij het slot eruit boren en een nieuwe plaatsen. ‘Ja doe maar. Als we maar weg kunnen’. Iets met haastige spoed….
Opgelucht en blij met het nieuwe slot kreeg ik de rekening in mijn handen geduwd. Verbaasd…nee, verbijsterd was ik. 731 euro. Ik keek nog eens goed. Ik vroeg of er geen tikfout was gemaakt. Maar nee, het klopte. Ik moest ruim zevenhonderd euro betalen. De vakantie begon goed.
Het schijnt een echte business te zijn waar weinig aan te doen is. Na wat gegoogel zie je ook dat er tal van slotenklachten zijn en rekeningen die nog eens twee keer zo hoog zijn als die van mij. Het is een serieus probleem. Er wordt misbruik gemaakt van mensen die in ‘nood’ zijn.
En dan vraag ik me af, zo’n man, zo’n slotenmaker. Zou hij die avond thuiskomen en tegen zijn vrouw zeggen, zo ik heb weer fijn wat mensen veel te veel laten betalen. Kijk, 731 euro van die domme vrouw die haast had omdat ze op vakantie ging. Met die andere klussen erbij, kunnen wij ook mooi een week op vakantie. Niet zo armoedig als die vrouw met die twee dochters. Nee, die zal nu wel op een houtje bijten in de vakantie, want ik heb haar vakantiegeld nu in mijn zak zitten. Wij gaan het er eens goed van nemen!

In dit soort gevallen vertrouw ik maar op karma. Ik kan alleen maar hopen dat meneer de oplichter acute diarree kreeg terwijl hij in de langste file van Nederland stond.

En ik, ik trok de deur een paar weken later gewoon weer dicht terwijl ik geen sleutel bij mij had. Iets met een ezel…..


Uit de krant

Advertenties uit de krant