Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Stripboekjes duurzaamheid uitgedeeld

ALBRANDSWAARD - ,,Heeft u nooit een kauwgompje uitgespuugd of iets weggegooid op straat omdat er geen prullenbak was?” Leerlingen van groep 8 van De Parel hadden donderdag 8 oktober een hang-out met wethouder Marco Goedknegt. Het thema: Duurzaamheid.

Wethouder Marco Goedknegt zou deze ochtend eigenlijk stripboekjes van De Duurzame Gemeenten uitdelen op de basisschool om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Omdat dat niet meer mogelijk was in verband met de aangescherpte maatregelen, spraken de leerlingen digitaal met de wethouder. 

Stripboekje
Het afgelopen jaar verscheen wekelijks een stripje in De Schakel waarin de wethouders Co en An bedachten hoe zij hun gemeenten duurzamer kunnen maken. Al deze stripjes zijn gebundeld in het boekje De duurzame gemeenten. ,,We hopen dat we zo zaken op het gebied van duurzaamheid op een grappige manier onder de aandacht kunnen brengen”, aldus wethouder Goedknegt.

Om de jongeren bewuster te maken, krijgen alle basisscholen in Albrandswaard een exemplaar voor in de schoolbibliotheek en de leerlingen van de groepen 8 krijgen een boekje mee naar huis. 

Vragenvuur
Een mooie aanleiding dus om het thema aan te stippen. Hoewel de wethouder niet in de klas aanwezig was, wisten ze hem te bestoken met veel gerichte vragen, zoals of hij een elektrische auto rijdt, zijn afval scheidt, of hij zonnepanelen op zijn dak heeft en of we windmolens krijgen in Albrandswaard.

De wethouder had zelf ook wat vragen voor de jongeren. Bijvoorbeeld of ze een aparte papierbak hebben thuis, of groente, fruit en etensresten worden gescheiden van het restafval en of er thuis wordt gekookt op elektriciteit. Goedknegt: ,,Ik merkte dat iedereen thuis al iets doet aan duurzaamheid maar dat zij dat niet altijd beseffen. De truc van het stripboekje is om hen er een beetje bewuster van te maken. Ik hoop dat als ik de jongeren over een paar jaar tegenkom op straat zij allemaal meedoen en ook weten waarom ze het doen: zodat we in de toekomst nog steeds in een mooi Nederland kunnen wonen.”

Meer berichten