Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Ryan Lalay (36)

Waar kennen we jou van?

Ik ben opgegroeid in de Boomgaardshoek – toen in Poortugaal, nu hoort het bij Hoogvliet. Ik heb gesport bij PSV, TVP en vv Rhoon. Ik ben lid van De Ronde Tafel en organisator van Het Albrands Winterfestival en Under the Bridge in Spijkenisse. Daarnaast ben ik eigenaar van Keukensale en Sanisale in Spijkenisse. En samen met mijn vrouw run ik RLG Marketing.

En vanaf volgende week kennen we jou ook van tv toch?

Ja, vanaf 19 oktober iedere maandag op RTL4 ben ik te zien bij ‘Kopen zonder Kijken’. Wij leveren de keukens en badkamers in dat programma en ik ben het gezicht van de zaak. Vanaf januari is ‘Uitstel van executie’ weer op tv, en daar doen we ook aan mee.

Je hebt ook veel nevenactiviteiten naast je vijf bedrijven.

De Ronde Tafel is heel leuk omdat het netwerken is, je maakt er vrienden en we doen van alles voor regionale goede doelen. In je eentje krijg je nooit zoveel voor elkaar als wij met z’n allen kunnen doen. De festivals vind ik fantastisch om te organiseren. Zowel in Spijkenisse als in Albrandswaard was de eerste keer en beiden een succes. We keken uit naar de tweede edities, hopelijk duurt het niet lang meer voordat we daarmee verder kunnen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Drie jaar geleden ben ik getrouwd met Leonie. We zijn acht jaar samen, maar we kennen elkaar al van jongs af aan van de tennisvereniging. Samen hebben we twee kinderen. James is vier jaar en Lily twee jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Tennissen en voetballen met mijn vrienden. Ik was gek op tennis. Ik hing heel veel rond bij TVP en tenniste in de straat waar wij woonden tegen de muur.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik hoop veel te gaan reizen met het gezin. Ik wil met ze naar Afrika en Australië.

Wat doet de coronacrisis met jou?

Op zakelijk vlak heb ik er weinig hinder van ondervonden. Enkel dat de festivals niet door kunnen gaan. Privé begint het wel aan mij te vreten dat het sociale leven voor een groot deel nog steeds stil ligt.

Wat zou je doen met een miljoen?

Tja, ik heb niks te klagen en ben heel tevreden. Ik zou denk ik de hypotheek aflossen de rest weggeven aan een goed doel of aan mensen die het goed kunnen gebruiken.

Hoe sta je ’s morgens op?

Leonie en ik hebben de afspraak dat we om de dag de kinderen uit bed halen. Als ik aan de beurt ben, dan sta ik meteen aan. Boterhammen smeren, aankleden…als vast ritueel drinken we altijd thee met melk en honing.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Ik kan moeilijk nee zeggen de kinderen en Leonie. Vooral als ze me heel lief aankijken. In het ‘normale’ leven kan ik ook moeilijk nee zeggen tegen festivals en feestjes.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Mensen die zeuren en altijd maar meer willen. En mensen die afspraken niet nakomen.

Waar kijk je naar op televisie?

Op dit moment volg ik Peaky Blinders op Netflix. Ik kijk ook graag naar tennis en voetbal. Vooral Feyenoord.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik uit mijn gevoelens niet makkelijk. Daar zou ik wel wat beter in mogen worden.

Wat had je graag tien jaar geleden willen weten?

Dat ik nu zo tevreden ben met alles. Mijn gezin en wat we hebben opgebouwd.

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

Albrands Winterfestival organiseren. En tegenwoordig sport ik op een andere manier vanwege blessures bij Trainbox. Boksen hoort daar ook bij. Dat had ik ook nog niet eerder gedaan.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

De projectmanager over een opdracht.

Welke spreuk zou je op een tegeltje willen?

Leef!

Meer berichten