Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Belactie tegen eenzaamheid

ALBRANDSWAARD - Een mooie actie die resulteerde in goede gesprekken en uitnodigingen. Het college van burgemeester en wethouders belde op woensdag 7 oktober met inwoners. Zij deed dit in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. 

De burgemeester en wethouders belden vanuit hun eigen huis met inwoners die zich eenzaam voelen, deelnemers van de Telefooncirkel, belvrijwilligers en gasten van de handwerkclubs van Stichting Welzijn Albrandswaard. Het waren op het eerste gezicht veelal luchtige gesprekken maar ook deze kunnen van grote waarde zijn. Gewoon even een praatje, een aardig woord, kunnen al het verschil maken. 

Gewaardeerd
,,Ik hoorde dat er veel mensen zijn die aan huis gebonden zijn en niet veel naar buitengaan en dan is het prettig toch iemand aan de telefoon te krijgen die een praatje maakt en oprechte belangstelling toont”, aldus Mieke van Ginkel. ,,Ik merkte dat dit echt wordt gewaardeerd en dat de mensen gaandeweg het gesprek zelfs vrolijker worden. Daar word ik dan weer blij van. Ik denk dat het een leuke actie was om aandacht te vestigen op het tegengaan van eenzaamheid. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.”

Ideeën
De collegeleden hoorden ook graag hoe zij hun inwoners kunnen helpen. Waar liggen problemen en hebben zij misschien zelf oplossingen bedacht? Juist deze inwoners, die zich eenzaam voelen, zijn de mensen die met ideeën kunnen komen waar we zelf niet aan hebben gedacht. Het is goed om hier aandacht voor te hebben.

Voelt u zich eenzaam? Zou u graag meedoen aan activiteiten om uw sociale netwerk te vergroten? Of wilt u helpen? Aanmelden kan via Stichting Welzijn Albrandswaard: 010-501 83 22

Meer berichten