Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Volg het webinar: &lsquo;Maak het inbrekers niet te makkelijk&rsquo;.</p>

Volg het webinar: ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’.

(Foto: )

Gratis webinar: Maak het inbrekers niet te gemakkelijk

REGIO - Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Met het Donkere Dagen Offensief zet het ministerie van Justitie en Veiligheid, samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), Politiekeurmerk, gemeenten en politiekorpsen, extra in op woninginbraakpreventie. Want elke inbraak is er nog een teveel. De campagne maakt woningeigenaren alert op het verhoogde inbraakrisico in de wintermaanden en het belang van goede beveiliging van de woning. De campagne start op European Focus Day, de dag tegen woninginbraken op 21 oktober, met onder meer het gratis webinar ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’.

Hoe zit het met ‘smart locks’, digitale deurbellen en wat houdt het Politiekeurmerk nou eigenlijk in? Bewoners krijgen antwoord op deze vragen tijdens het gratis webinar op 21 oktober van 19.30 tot 20.30 uur. Tijdens dit webinar worden bewoners volledig bijgepraat door Sybren van der Velden, landelijk coördinator woninginbraken bij de nationale politie en CCV-adviseur Susanne Schat, over zaken als inbraakcijfers in de buurt, hoe veilig zijn smartlocks, hoe bereik je inbraakwerendheid met het Politiekeurmerk, zo wordt hang-en-sluitwerk getest, de digitale deurbel.

Deelname is gratis. Bovendien maakt men kans op een digitale deurbel.
Meer informatie en aanmelden: www.hetccv.nl/
webinarinbraakpreventie

Tips om inbraak te voorkomen

  • Geef je woning een bewoonde indruk. Gebruik tijdschakelaars en bewegingssensoren.
  • Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Ook als je alleen even boodschappen gaat doen of de hond uit gaat laten.
  • Laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten.
  • Leg waardevolle spullen uit het zicht.
  • Start een buurtpreventiegroep in jouw buurt.
  • Weekendje weg? Licht de buren in, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.
  • Bel direct 112 bij verdachte situaties. De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
Meer berichten