Kirsten en Auke Buseman van SoulFood.
Kirsten en Auke Buseman van SoulFood. Foto:

Het populairste broodje van SolFood

Algemeen

Door Astrid Potuijt

RHOON - ,,Het populairste broodje? Dat is natuurlijk broodje carpaccio. Geen twijfel over mogelijk." Kirsten en Auke Buseman zijn al vijftien jaar eigenaren van SolFood aan het Strawinskyplein in Rhoon. Wat maakt hun broodje zo fantastisch dat mensen van heinde en ver langskomen en zelfs lang in de rij willen gaan staan om er eentje te scoren? ,,Ik denk omdat het een puur broodje is van de beste kwaliteit. Wij rommelen niet met onze producten, we gebruiken echte pijnboompitten, puur biefstuk en goede Parmezaanse kaas", zegt Auke. ,,Maar de mensen komen gelukkig ook voor onze andere producten", lacht Kirsten. ,,Kan je nagaan dat wij in het begin blij waren als we tien broodjes op een dag hadden verkocht. Nu zijn het er op een vrijdag soms 800."

Vijftien jaar geleden begon het echtpaar met de zaak. Ze wilden restaurantgerechten en hapjes verkopen voor thuis. Het was nog een vrij onbekend fenomeen en Rhoon liep er niet meteen warm voor. ,,Al het begin is moeilijk", zegt Auke. ,,De eerste jaren hebben we met zijn tweeën hard gewerkt om er wat van te maken. We besloten al snel om er broodjes bij te gaan verkopen en dat was een schot in de roos. Langzaamaan begonnen steeds meer mensen ons te 'ontdekken' en zijn wij ons blijven ontwikkelen. We verkopen en maken wat de klant wil. Inmiddels hebben we ook een winkel aan de Pannenkoekstraat in Rotterdam. Daar zien we hetzelfde als in Rhoon. Het heeft tijd nodig om een goede naam op te bouwen.

De taken zijn goed verdeeld. Auke is en blijft de kok met 35 jaar ervaring op zijn cv. Hij verzint telkens nieuwe dingen en gaat nog steeds met veel plezier iedere dag weer aan de slag. Kirsten zorgt voor hun dochter en doet de administratie. Ook is zij vaker in het filiaal in Rotterdam te vinden.

Thuis kookt Auke niet. ,,Dat is net zoiets als pannenkoeken bakken en er dan zelf geen trek meer in hebben. Kirsten zorgt meestal voor het eten thuis." Leuk detal: Kirsten houdt niet van koken.

Auke en Kirsten zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor Kerst 2020. ,,Tot 19 december kunnen mensen hun bestelling doorgeven", vertelt Kirsten. ,,23 december zijn we dicht." Auke vervolgt: ,,Die dag is dan bijna een militaire operatie. We starten om 5 uur in de ochtend en maken alle bestelde maaltijden. Op 24 december worden de maaltijden in tijdsblokken opgehaald."

Vanwege het vijftienjarige bestaan zijn er leuke acties voor de klanten. Verderop in deze krant vindt men de advertentie. Alle vernieuwde pizza's zijn 9,50 euro, 15 procent korting op alle vleeswaren en 17 oktober tapas diner voor twee personen. Volgende week start SolFood met mealdeals. Voor slechts 8,75 een heerlijk maaltijd.
https://rhoon.solfood.nl

Advertenties uit de krant