Afbeelding

De Maatschappelijk Makelaars voor het Akkoord van Albrandswaard van start

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Begin januari is het Akkoord van Albrandswaard ondertekend en gesloten op de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis door de burgermeester en Peter Stoel. 59 verenigingen, organisaties en bedrijven uit Albrandswaard hebben ondertussen het Akkoord ondertekend. 

De afgelopen maanden heeft de kopgroep onder leiding van Tjeerd van Rossen de basis gelegd door het verbinden van sport- en cultuurverenigingen. Zij die geen plek hadden om hun hobby uit te voeren door corona hebben door het Akkoord allemaal een plekje kunnen vinden. Namens het Akkoord zijn per directe ingang twee maatschappelijk makelaars aangesteld voor 16 uur, die samen met de kopgroep en de ondertekende partijen van het Akkoord, gaan werken aan de 5 speerpunten:

1. De ontdekpas

2. Sociaal platform

3. Sterkere verenigingen door inzet maatschappelijk makelaar

4. Gezonde leefstijl: iedere inwoner in beweging

5. Toegankelijke en betaalbare accommodaties en voorzieningen

Het Akkoord van Albrandswaards is afgeleid van het Nationaal Sportakkoord. In Albrandswaard is er voor gekozen om het Akkoord breder te trekken en niet alleen te richten op sport, maar ook bedrijven, cultuur, zorg en welzijn erbij te betrekken. Doel van het Akkoord is om verenigingen, organisaties en instellingen op het gebied van cultuur, sport, welzijn, zorg en onderwijs, maar ook bedrijven bij elkaar te brengen en (meer) samen te werken. Alles in het teken van verbinding.

De maatschappelijke makelaars die aan de slag gaan met het Akkoord, zijn Kevin Stolk en Yolanda Hekkert. Beide werkzaam bij Stichting Welzijn Albrandswaard. Kevin als buurtsportcoach en Yolanda als coördinator vrijwillige inzet. Zij willen gaan voortborduren op de verbindingen die zijn gelegd en deze waarborgen en uitbouwen. ,,Onze passie is verbinden, netwerken en organiseren”, vertelt Yolanda. Precies wat past bij het Akkoord. In eerste instantie zullen we gaan inzetten op kennismaken met de ondertekende partijen en het bekendmaken van het Akkoord. Zodat nog meer partijen ons weten te vinden en we nog meer kunnen inzetten op het delen van mankracht, middelen en kennis. Verder staat een fysieke maatschappelijke Beursvloer op de planning voor 2021.

Meer informatie over het Akkoord is te vinden op www.akkoordvanalbrandswaard.nl en via Facebook.

Of mail naar info@akkoordvanalbrandswaard.nl om een afspraak te maken. 

Advertenties uit de krant