Afbeelding

Column Katinka: #dierendag

Algemeen

Zondag is het dierendag. De dag dat waarop er wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan dieren. De dag waarop iedereen extra lief is voor hun dieren. De dag waarop ik overal op mijn social media #dierendag zie. De afgelopen tijd hoorde ik een aantal verhalen waarvan ik zeker wist dat ze deze niet bij hun #dierendag post zouden plaatsen. Van goudvissen die een eigen leven hebben gekregen in de Koedood, tot mensen die een kwakzalf praktijk voor dieren zijn begonnen. Want even eerlijk, pleisterspray werkt toch alleen voor mensen… Voor dat je het weet heeft de dierenhemel er een sterretje bij!

Katten blijken bijzonder geliefd, maar er is de afgelopen tijd ook veel opspraak over geweest. Zo zijn er mensen die willen dat katten alleen maar aangelijnd naar buiten mogen. Voor sommige katten misschien niet eens zo’n slecht plan. Zo vertelde iemand mij laatst dat zij heel graag een zwerfkat een nieuw thuis wilde geven. Een idee dat echt bij dierendag past, zou je denken. De uitvoering was wat minder. Er werd een kat met bandje en al gekidnapt. Eigenaar kwam op hoge poten verhaal halen en wilde de kat terug. Dat had ook best gekund maar de kat was tien minuten daarvoor ontsnapt. Amivedi erbij, eigenaar woest en een gepeperde rekening voor de opsporingsflyers. Gelukkig is de kat uiteindelijk gevonden en kwam alles uiteindelijk toch nog op zijn pootjes terecht.

Een kat kidnappen is één maar er zijn ook mensen die de kat van de buren laten ophalen door de dierenambulance. Oké, oké, ze wist niet dat het de kat van de buurman was maar alsnog… Ze dacht dat het een zwerfkat was, dus had ze de dierenambulance gebeld om te vragen of ze hem op konden halen. De dierenambulance had gezorgd dat het beestje gecastreerd werd en naar het asiel werd gebracht. Ze vertelde trots op een buurtborrel tegen iedereen wat ze gedaan had totdat ze het tegen haar buurman vertelde… OEPS, hoe kon ze dit nou goedmaken. Ze belde het asiel en vertelde dat ze de kat zo zielig vond en de kat zelf in huis wilde nemen. Zo kreeg de buurman toch nog zijn kat terug en wist gelijk heel de buurt van wie het beestje was.

Zo zie je dat met de meeste dieren uit deze verhalen het uiteindelijk wel goed komt. Ook zonder kattenriempje. De meeste mensen zijn uiteindelijk gek op hun dieren, ook als het geen dierendag is.


Advertenties uit de krant