Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Pompoenen op De Buytenhof

RHOON - Pompoen is een typische herfstgroente en zeer veelzijdig. Zowel in hartige als in zoete gerechten is het een heerlijke groente. De pompoen van boerderij De Buytenhof is van het Hokkaido type. Op de boerderij wordt de pompoen zonder bestrijdingsmiddelen geteeld. Dit jaar is het een goed pompoenenjaar, ondanks de droogte. Er is zelfs een plant gevonden met veertien pompoenen eraan, een record.

De pompoenen worden geoogst door ze van de plant te snijden, daarna worden ze in lange rijen neergelegd om te laten drogen. Met de treintjes die ook gebruikt worden bij de oogst van de appels en peren wordt er vervolgend langs de rijen gereden om de pompoenen in te laden. De oogst gebeurt volledig met de hand dit is goed voor de pompoenen, maar vergt een sterke rug van de oogsters! De pompoenen worden opgeslagen in een geïsoleerde ruimte bij een temperatuur van elf graden. Hierdoor blijft kwaliteit maandenlang goed.

De Buytenhof pompoenen zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel, bij de MCD in Rhoon en bij Totaal vers in Poortugaal. In de boerderijwinkel worden ook maaltijdtasjes met pompoen verkocht, zoals pompoensoep. In één tasje zitten alle ingrediënten en het recept om heerlijke pompoensoep te maken. In de theeschenkerij worden zoveel mogelijk producten van eigen land geserveerd. In de herfst staan er daarom diverse heerlijke pompoengerechten op de kaart.

Pompoen is een gezonde groente. Ze bevatten weinig calorieën en veel vezels. Pompoenen zijn rijk aan vitamine A en C en bevatten de mineralen kalium, magnesium, ijzer en zink. Pompoen is dus met recht een superfood noemen.

De Buytenhof is te vinden aan de Rijsdijk 98 in Rhoon. 

Meer berichten