Logo deschakelalbrandswaard.nl
De winnaars Monica Boschman (derde plaats), Sara De Lodder (eerste plaats) en Marie-Anne Hermans (tweede plaats)
De winnaars Monica Boschman (derde plaats), Sara De Lodder (eerste plaats) en Marie-Anne Hermans (tweede plaats) (Foto: )

Burgemeester zet winnaars Ongehoord! Gedichtenwedstrijd in het zonnetje

RHOON - In de fleurige tuin van Kasteel van Rhoon heeft burgemeester Jolanda de Witte tijdens de open monumentendag een beeldje van Lillian Mensing mogen uitreiken aan Sara De Lodder. Zij won met haar gedicht ‘Hoe wij als karretjes in elkaar passen’ de eerste prijs van de Ongehoord! Gedichtenwedstrijd 2020.

Ook zette de burgemeester de dichters Marie-Anne Hermansen Monica Boschman in het zonnetje vanwege hun verdienstelijke tweede en derde plaats. De organisatie van de Ongehoord! Gedichtenwedstrijd 2020 kreeg maar liefst 186 poëtische inzendingen rondom de uitspraak van Jules Deelder: ‘De omgeving van de mens is de medemens.’

Burgemeester De Witte heeft complimenten uitgesproken aan de organisatoren van de gedichtenwedstrijd: “De organisatoren hebben maar liefst 186 gedichten doorgenomen om te komen tot een shortlist van 34. Grote waardering voor de organisatie en de vakkundige jury bestaande uit Sabine Kars, Evy Van Eynde en Alek Dabrowski die de uiteindelijke winnaars hebben geselecteerd.”

Meer berichten