Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Voorlopige programmering Stichting Kasteel van Rhoon

RHOON - Met de uitbraak van het Covid-19 virus heeft het culturele programma van de Stichting Kasteel van Rhoon een enorme klap gekregen. De meeste activiteiten spelen zich namelijk binnen de muren van het Kasteel af, en daar zijn de zalen klein en de loopruimtes beperkt. Althans, wanneer je er 50 – 100 mensen in moet onderbrengen om uitvoeringen en optredens te kunnen volgen.

Toch hebben de diverse commissies met vrijwilligers (ruim 50 mannen en vrouwen) hun uiterste best gedaan om in overleg met de impresariaten en artiesten/spelers/exposanten een ‘klein’ programma op te zetten, hetgeen tijdens de Open Monumentendag is gepresenteerd onder de noemer ‘Kleine Kastelladder’. De Kasteelladder was ons jaarlijks programma, waarvan we nu een kleine variant hebben geproduceerd met de verwachte optredens voor het komende halve seizoen. Ze kunnen nog steeds niet met 100 procent garanderen dat alles door kan gaan.

Waar de organisatie wel heel blij mee is, is met de medewerking van de optredende artiesten en ensembles. In een aantal gevallen zijn er twee voorstellingen of uitvoeringen achter elkaar gepland zodat meer mensen kunnen genieten. Dit geldt o.a. voor de Kamermuziek (het van Amsterdam duo), het Muziektheater (theaterconcert De Andersons) en het Kinderkasteel (de Kerstvoorstelling) https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php 

Ook voor 2021 staan er al een paar programmaonderdelen ingepland zoals Muziektheater, het Lezersfestival, Kinderkasteel, Kamermuziek en Blues op Zondag. De organisatie hoopt dat dit alles door kan gaan. 

Meer berichten