Afbeelding

Spektakel op sportcomplex Albrandswaard

Algemeen

POORTUGAAL - In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen mocht sv Poortugaal het opnemen tegen vv Zwaluwen. Beiden teams stonden na de competitiestart van vorige week nog met lege handen en dat was in de beginfase goed te merken. Van twee kanten werd er heel onrustig gespeeld met als gevolg veel balverlies en geen uitgespeelde kansen. Naarmate de eerste helft voltrok was het sv Poortugaal dat voornamelijk op de helft van vv Zwaluwen te vinden was, maar verder dan 8 corners kwamen de blauw/zwarten niet. vv Zwaluwen zette daar een aantal messcherpe counters tegenover. Bij een van deze counters kon sv Poortugaal alleen maar een doelpunt voorkomen door een overtreding binnen de 16 meter te maken. Uit de terechte penalty nam vv Zwaluwen een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later was het opnieuw Adair Veiga Lopes die uit een snelle uitval 0-2 wist te scoren. Vlak voor rust ronde Niels Versteege een mooie aanval netjes af waardoor sv Poortugaal met een 1-2 achterstand de rust in ging. vv Zwaluwen bleek ook in de tweede helft klinisch in de afwerking. In de 56ste minuut scoorde Mauro Kloppert de 1-3 en leek vv Zwaluwen op 3 punten af te stevenen. Maar het team van sv Poortugaal dacht daar anders over. Opnieuw was het Niels Versteege die van dichtbij de aansluitende treffer voor zijn rekening nam. Een kwartier later was het Sven Breukhoven die uit een penalty, gegeven vanwege hens in de zestienmeter, de 3-3 voor sv Poortugaal tekende. Trainer Peter Klomp wisselde bij deze stand een verdediger voor een aanvaller, waarmee hij een duidelijk signaal aangaf dat sv Poortugaal voor de volle winst ging. Door een uitstekende actie, ingezet door rechtsback Melvin Kingsale, was het uiteindelijk invaller Casper Gerritse die 4-3 scoorde en sv Poortugaal de volle winst wist te bezorgen. Een knappe prestatie van sv Poortugaal dat een 1-3 achterstand in een 4-3 overwinning wist om te zetten.

Volgende week gaat sv Poortugaal op bezoek bij Spijkenisse. Beide teams zijn goed gestart en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een prachtige streekderby.