Afbeelding

Ervaringen delen in coronatijd extra waardevol

Algemeen

HOOGVLIET - Maandag 21 september start Alzheimer Café Hoogvliet weer op en kunnen ze weer steun bieden aan mensen met (beginnende) dementie, hun naasten en geïnteresseerden. Het Alzheimer Café wordt gehouden in Meeuwenhof/ Breede Vliet, Alverstraat 141, aanvang 19.30 uur. 

Lockdown. Geen dagbesteding. Afstand houden. Er is heel wat gebeurd sinds maart. Iedereen heeft deze periode op zijn of haar eigen manier ervaren. Deze avond geven zij de gelegenheid het hart te luchten en ervaringen te delen. ‘Hoe hebben mensen met dementie deze periode beleefd? Hoe was het voor u als mantelzorger? Wat viel u zwaar? Wat ging u goed af?’ Er is een casemanager aanwezig om vragen te beantwoorden en praktische tips te geven. De avond wordt ontspannen afgesloten met een gezellige activiteit. 

Vooraf aanmelden 
In verband met de coronamaatregelen kunnen ze een maximum aantal bezoekers toelaten in het Alzheimer Café. Vooraf aanmelden is daarom nodig, dat kan bij Marga van der Bas via 010-5017500 of m.vanderbas@argoszorggroep.nl. De toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en alle andere belangstellenden uit Hoogvliet en omgeving. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer, bij een gratis kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen van uiteenlopende aard aan de aanwezige deskundigen. 

Advertenties uit de krant