Afbeelding

I.J.E. Rotterdam laat weer van zich horen

Algemeen

REGIO - ,,Het was vreemd om begin deze maand weer als vereniging met elkaar in de Triomfatorkerk te zijn. De voor ons zo vertrouwde plek op de zondagavond, maar waar we door corona een half jaar geleden voor het laatst hadden gerepeteerd. We zijn blij en dankbaar dat we in navolging van een protocol voor de koorsector weer veilig en verantwoord onze repetities op de zondagavond kunnen hervatten. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. We zingen in een geventileerde kerk met ramen en deuren open, er zijn looproutes, er is desinfectiezeep en het allerbelangrijkste; we houden 1,5 meter afstand van elkaar."

De komende periode hoopt I.J.E. Rotterdam mini-medewerkingen in kerken in de buurt te kunnen verzorgen. Dit betekent dat ze met zo’n 12 tot 16 leden en de band een muzikale bijdrage aan een dienst leveren. Het koor vindt het fijn dat we op deze manier (in een kleinere samenstelling) toch kunnen blijven zingen! ,,Juist in deze coronacrisis is het belangrijk om met elkaar en met God in verbinding te staan.`

Naast zingen, doet de I.J.E. meer. De vereniging is namelijk meer dan een koor. Op zaterdag 26 september staan zij van 10 tot 17 uur bij de Triomfatorkerk in Barendrecht klaar om auto’s te wassen! Voor 7,50 euro wassen zij de binnen- of de buitenkant van de auto en voor 10 euro wassen zij de binnen- en buitenkant. Daarnaast zamelen ze tot het einde van dit jaar lege statiegeldflessen in ten behoeve van de vereniging. Deze lege flessen kunnen op zaterdag 26 september bij de Triomfatorkerk worden ingeleverd. Uiteraard kunnen de lege statiegeldflessen ook aan een I.J.E.-lid worden meegegeven. Ook zullen ze (onder voorbehoud) op 31 oktober en 12 december rondrijden om de lege statiegeldflessen thuis op te halen. Meer informatie via www.ije-rotterdam.nl of mail naar info@ije-rottMrdam.nl.

Advertenties uit de krant