Afbeelding

Burgemeester verricht officiële opening appartementencomplex De Hooghe Heerlyckheid

Algemeen

ALBRANDSWAARD  – Burgemeester Jolande de Witte verrichte op woensdag 9 september de officiële opening van het appartementencomplex De Hooghe Heerlyckheid aan de Dorpsdijk in Rhoon. U-build heeft de 31 koopappartementen en de commerciële ruimtes op de begane grond in 2019 opgeleverd. Mede vanwege de coronamaatregelen kon de officiële opening pas nu plaatsvinden.

De Hooghe Heerlyckheid is een kleinschalige nieuwbouw van 31 duurzame en levensloopbestendige 3- en 4 kamerappartementen. De hoogbouw is geplaatst op de zogenaamde Rabobankstrip in Rhoon, De architectuur is in handen van René de Roon. Hij is de ontwerper van onder andere de prominente toren op de hoek van de hoogbouw.

Historische naam
De Hooghe Heerlyckheid is een naam die terugverwijst naar de historie van Rhoon. Na het inpolderen van de grienden van het Land van Poortugaal en de polder van Rhoon werd Rhoon in 1297 verheven tot een Hooge Heerlijkheid.

Uitzicht
Het appartementencomplex ligt heel gunstig dichtbij de winkels in Rhoon. Bewoners kunnen parkeren op de binnenplaats, waar ook openbare parkeerruimte beschikbaar is voor bezoekers van de winkels in Rhoon. Het complex biedt uitzicht op de Dorpsdijk, Rijsdijk, Sibeliusstraat en Tsjaikovskistraat.

Begeleidende rol
De gemeente Albrandswaard heeft een begeleidende rol gespeeld bij de verkoop van de bouwgrond. Dit was nodig omdat verschillende eigenaren bij het project betrokken waren.

Advertenties uit de krant