Afbeelding

Omwonenden boos over brief Antes

Algemeen

POORTUGAAL – ‘Wat heeft u liever: meer verkeer door meer patiënten? Of meer verkeer door meer bewoners?’ Dat is de strekking van een brief die Antes naar de gemeente heeft gestuurd.

Antes komt geld tekort en wil daarom een stuk grond van het terrein verkopen aan een projectontwikkelaar die er een woonwijk op wil bouwen. Daartoe moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.

De gemeente wil eerst onderzoeken wat de gevolgen van woningbouw op het Antes-terrein zijn, met name voor de veiligheid van omwonenden en de verkeersdruk. Mocht de gemeente woningbouw op deze locatie niet toestaan, dan verkoopt Antes de grond aan collega zorginstellingen. ,,In dat geval zal er ook sprake zijn van extra verkeer, door cliënten van diverse zorgorganisaties, hun medewerkers en bezoekers”, staat er in de brief.

Omwonenden noemen dit ‘pure chantage’ en zullen hierover aan de bel trekken bij ministeries en provincie.

Donderdag 10 september is er een bijeenkomst waarvoor de gemeente omwonenden en belanghebbenden heeft uitgenodigd, om ‘zorgen en aandachtspunten op te halen’. Het onderwerp woningbouw op het Antes-terrein wordt woensdag 16 september in de gemeenteraad besproken. De gemeente wil de onderzoeken nog dit jaar afronden.

Advertenties uit de krant