(foto: Claudia Walsema Fotografie)
(foto: Claudia Walsema Fotografie)

Het Kruispunt genomineerd voor Barendrechts Beste

Algemeen

BARENDRECHT - Het Kruispunt is genomineerd voor Barendrechts Beste voor het initiatief Het Kind-Verbindt-Ontbijt.

Barendrechts Beste is een waardering en aanmoediging voor een sociale activiteit die op succesvolle wijze buurtbewoners met elkaar verbindt en ervoor zorgt dat mensen (weer) meedoen in de samenleving. De bewoners van Barendrecht kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen via www.kijkopwelzijn.nl/barendrechtsbeste .

Ontbijt
In december 2019 organiseerde gebouw Het Kruispunt het ‘Kind-Verbindt-Ontbijt’. Een initiatief waarbij kinderen samen met hun grootouders en/of (eenzame) ouderen ontbeten in Het Kruispunt. Middels een ontbijt brachten zij de twee doelgroepen, jongeren en ouderen, in verbinding met elkaar en bezorgden zij hen ze een ochtend om niet snel te vergeten.

Tijdens het ontbijt gingen de kinderen en ouderen met elkaar in gesprek aan de hand van tafelvragen. Op deze manier werd de dialoog op gang gebracht tussen de twee generaties, maar ook de ouderen onderling deden zo nieuwe contacten op. Zo werd er onder andere besproken wat iemands lievelingsfilm is en welke superkracht je graag zou willen hebben, maar er werd ook gesproken over kerst en tradities.

De muzikale omlijsting met prachtige kerstnummers zorgde voor een extra sfeervolle ochtend. Voor zowel de ouderen als de kinderen zijn er goodiebags samengesteld, vol met cadeautjes en flyers met interessante aanbiedingen van lokale ondernemers.

Het ontbijt werd mogelijk gemaakt door Het Kruispunt in samenwerking met diverse winkeliers van de Middenbaan die benodigdheden voor het ontbijt doneerden.

Het Kruispunt wilde met het ontbijt contact leggen tussen eenzame ouderen en andere generaties, legt Bart van Dorp uit. “Er zijn tenslotte veel eenzame ouderen in Barendrecht. Het Kruispunt wil een plek zijn waar de eenzame ouderen kunnen worden ontvangen én in contact kunnen worden gebracht met andere ouderen. En wat werkt er beter dan een gezellig gesprek tijdens een etentje? Daarbij heeft Het Kruispunt alle faciliteiten in huis.”

Met het geldbedrag wat er gewonnen kan worden, wil Het Kruispunt dit initiatief een vervolg geven. Tevens willen zij de samenwerking aangaan met de diverse welzijnsorganisaties in de buurt om op die manier nog meer eenzame ouderen te kunnen bereiken.

Advertenties uit de krant