Afbeelding

Dominee Marianna van de Graaf vertrekt uit Poortugaal

Algemeen

POORTUGAAL – Ds. Marianna van de Graaf vertrekt uit Poortugaal en wordt predikant in Maasdam. Ze werkte 14 jaar als predikant van de Dorpskerk.

“Het is in de protestantse kerken een goede gewoonte dat predikanten af en toe naar een andere gemeente gaan. Een andere plek kan je als predikant weer nieuwe inspiratie geven en de kerkelijke gemeente kan weer nieuwe inspiratie opdoen door een andere predikant. Ik ben al een aardige tijd predikant in Poortugaal, dus het is goed voor de gemeente en voor mijzelf om elkaar los te laten en een nieuwe start te maken, hoe lastig dat tegelijk ook is”, vertelt Marianna van de Graaf.

“Op zondagmiddag 11 oktober is de dienst waarin ik afscheid neem, daarna verhuis ik en op 1 november word ik als predikant verbonden aan de gemeente van Maasdam.”

Van de Graaf kijkt uit naar haar nieuwe baan, maar heeft tegelijk ook moeite met de overstap. “Zo’n nieuw begin is spannend, maar ik kijk er verwachtingsvol naar uit. Dat gaat hand in hand met moeite om de gemeente in Poortugaal los te laten, want ik ben hier nog met evenveel plezier predikant als toen ik begon.”

De 14 jaar in Poortugaal beschrijft ze als ‘heel mooi, positief, intens, intensief en gezegend’.

“Heel mooi was het om te mogen werken in twee kerken en twee gemeenten, rond de Dorpskerk en kerkgebouw De Haven. Dat die twee gemeenten één gemeente zijn geworden. Dat de mensen in die gemeenten verbondenheid zijn gaan ervaren. Dat er volop aandacht is voor kinderen. Dat men openstaat voor allerlei onderlinge verschillen, waardoor er bijvoorbeeld een bredere lied- en muziekkeuze in de diensten is dan vroeger. Moeilijk was het dat we afscheid moesten nemen van één van onze kerkgebouwen.”

“Ik heb het mooi gevonden om in de loop der jaren via allerlei wegen steeds meer dorpsgenoten te leren kennen en heb met veel plezier in Poortugaal gewoond. Ik hoop dat de kerk als een open gemeenschap zal worden ervaren”, besluit de vertrekkende predikant.

De leden van de kerkelijke gemeente gaan nu op zoek naar een opvolger voor ds. Van de Graaf. 

Foto: Ds. Marianna van de Graaf: ’Ik ben hier nog met evenveel plezier predikant als toen ik begon’. 

Advertenties uit de krant