Afbeelding
foto

Muzikaal talent in kasteeltuin

Algemeen

RHOON - Muzikaal talent uit de regio liet zich zondag horen in de tuin van het Kasteel van Rhoon. De belangstelling voor dit open podium was groot. De organisatie van Kasteel Culinair & Cultureel kon uit deze aanmeldingen dan twee voorstellingen programmeren. De tweede is aanstaande zondag. Het programma was zeer gevarieerd: klassieke en moderne muziek, poëzie en zang.

Mocht het zondag slecht weer zijn, dan is er voor de tweede voorstelling op 6 september nog een reservedag in de agenda gezet.

Door de coronamaatregelen konden niet meer dan vijftig belangstellenden het concert bijwonen. Dat is jammer, want het programma was zeer de moeite waard.

Hans Jansen beet zondag het spits af en speelde solo gitaarmuziek. Dylan zong Nederlandstalige en Engelse nummers uit de jaren tachtiog tot heden. Hij komt niet uit de regio, maar zijn vriendin woont in Albrandswaard, dus dat alibi had hij. Maggie Oliva zong vanuit haar hart en Zuid-Amerikaanse en Latijnse roots uit haar vroegste muzikale herinneringen. Ruben Jasperse (12) speelde op zijn cello werken van Romberg en Bach, op de piano begeleid door zijn vader Hein Jasperse. De achtjarige Renske Jasperse speelde op haar viool een deel uit het Indian Concertino voor viool en piano van George Perlman. Ook zij werd ondersteund door haar vader. Jacqueline Sterenborg droeg voor uit Toon Telligen’s boek ”Na aan het hart”, en zong à capella Carol King’s “You’ve got a friend”. Cock Huizer & Friends sloten in Americana-sfeer het concert af.

www.stichting-kasteelvanrhoon.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant