Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Goudprijs bereikt hoogste stand ooit

REGIO - Wie gouden sieraden, munten of zelfs een goudbaar bezit, kan nu zijn slag slaan. De goudprijs is deze week gestegen tot een recordhoogte van 1.940 dollar per troy ounce. Nog nooit was goud zoveel waard! Het oude horloge van oma, een gebroken ketting of een geërfde gouden munt leveren nu een topprijs op. Bij het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor kan iedereen het gratis laten taxeren. En ook direct verzilveren voor contant geld. 

Veilige haven
Spanningen rond Iran, het handelsconflict tussen China en de VS en een historisch lage rente zorgden afgelopen maanden al voor een flinke stijging van de goudprijs. De gevolgen van de coronacrisis op de wereldwijde economie én de steunmaatregelen van landen en centrale banken die hieruit volgden, deden er nog eens een schepje bovenop. Beleggers vrezen verliezen op de beurs en waardedaling van valuta en kiezen massaal voor de veilige haven van goud. De grote vraag brengt de waarde van het edelmetaal op de hoogste stand ooit. Het Goudwisselkantoor merkt door de record goudprijs al een flinke toename van particuliere goudverkoop.

Kantoor om de hoek
Het Goudwisselkantoor heeft meer dan 90 locaties in Nederland en België, zodat er altijd een kantoor in de buurt is. Bezoekers kunnen er de hele week terecht, zonder dat een afspraak nodig is.

Meer berichten