Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Sv Poortugaal is overlast zat

POORTUGAAL – ,,Vorige week werd er een officiële wedstrijd op een van de velden gespeeld. Inclusief scheidsrechter en publiek. Wij wisten nergens van en toen er polshoogte werd genomen, ontaarde de wedstrijd in een vechtpartij. Het bleek om een club uit Rotterdam Zuid te gaan.” Aan het woord is Danny Hoogendoorn, jeugdvoorzitter van sv Poortugaal. ,,We zijn de overlast behoorlijk zat. Er wordt van alles gesloopt. Van de week lag de dug-out omver, bijna dagelijks vinden we bergen rotzooi. Het kunstgras is beschadigd door brandgaten, het doel is gesloopt en zo kan ik nog wel even doorgaan. En het vervelende is dat de vrijwilligers van de vereniging dit weer mogen opruimen en herstellen.”

Sv Poortugaal betaald huur, maar het blijft een openbaar terrein waar zij zelf geen zeggenschap over hebben. ,,Het veld mag ook gebruikt worden voor een partijtje voetbal”, zegt Danny. ,,Maar behandel het netjes. Laat geen troep achter en sloop niks.”

Ook wethouder Martijn Heezen is niet te spreken over alle overlast en vernielingen: ,,Er zijn al gesprekken met de voetbalvereniging om te zoeken naar oplossingen, want het loopt inderdaad de spuigaten uit. Dat jongeren soms wat overlast geven is niet te voorkomen. Maar wat er nu gebeurt is geen lol trappen, maar gewoon asociaal.”

Meer berichten