Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Startovereenkomst voor marktinitiatief Sonneheerdt

ALBRANDSWAARD - Koopappartementen, een zorgcomplex voor dementerenden en een onderkomen voor Buurtpreventie, passend in de historische omgeving. Dat is kort samengevat het plan van initiatiefnemer Brukon Beheer voor de herontwikkeling van het voormalige ouderencomplex Sonneheerdt aan de Dorpsdijk 40a en de panden Dorpsdijk 34 en 40, tegenover het Kasteel van Rhoon. Wethouder Ronald Schneider en Martijn Bruijs (namens Brukon) ondertekenden afgelopen woensdag de startovereenkomst voor dit marktinitiatief.

Amendement
De gemeenteraad stemde onlangs in met het aangaan van de startovereenkomst voor Sonneheerdt. Via een amendement heeft de raad daarbij de initiatiefnemer wel nadrukkelijk meegegeven dat ook gekeken moet worden naar mogelijkheden voor de bouw van ten minste 30 procent bereikbare woningen voor starters, jongeren en ouderen.

Onderzoek
Het onderzoek naar het project Sonneheerdt loopt al enige tijd. Vanwege de historische omgeving is het niet eenvoudig een goed plan maken dat voldoet aan de kaders die de raad gesteld heeft. In december 2019 is een plan met ondergrondse parkeergarage gepresenteerd aan de raad. Een ondergrondse parkeergarage wordt echter als te risicovol beschouwd voor de niet onderheide omliggende historische panden. Dat betekent dat het plan ook op dit punt verder onderzocht moet worden op ruimtelijke en financiële haalbaarheid.

Vervolg
Wanneer een definitief plan haalbaar blijkt én voldoende draagvlak heeft wordt het opnieuw samen met een ontwikkelingsovereenkomst aan de raad voorgelegd. Na instemming van de gemeenteraad kan begonnen worden met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan.

Meer berichten