Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Peter Stoel (63)

Waar kennen we jou van?

Als voorzitter van muziekvereniging Volharding. Ik ben ruim twintig jaar lid en zo’n zeven of acht jaar voorzitter. Ook ben ik betrokken bij het Akkoord van Albrandswaard. Ik zit zogezegd in de kopgroep. En ik woon zo’n 35 jaar in Rhoon.

Wat is er leuk aan Volharding?

Het is een fijne groep met alle leeftijden. Heerlijk samen muziek maken. Zelf speel ik euphonium, een kleine tuba. Maar ik begon ooit met hoorn.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Connie en ik zijn in 1985 getrouwd. We hebben twee dochters. Maaike is 29 en Ella is 27 jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

We gingen 1969 kamperen op Texel. Overal op de camping hoorde je geluid van radio’s uit tenten komen. Het was het moment dat de Amerikanen voor het eerst op de maan landden. Dat maakte grote indruk op mij. Als we thuis waren geweest, had ik het op televisie kunnen volgen. Volgens mij was het de eerste keer dat er een uitzending van ruim twintig uur achter elkaar plaatsvond.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Volgend jaar juni hoop ik met pensioen te gaan. Ik wil graag leren koken. Ik kan best een maaltijd op tafel zetten, maar ik heb moeite met alles tegelijk klaar hebben, dan moet ik een heel schema maken voordat ik begin. Ik wil leren om echt mooie gerechten te maken. Nu kan ik nog geen kooklessen nemen, want die lessen zijn allemaal overdag.
Ook wil ik dan op tekenles. Ik ben al mijn hele leven in de weer met pen en stift, maar echt mooi is het niet. O, en ik zou nog wel eens een biertje willen drinken op zo’n Bounty-strand. Wit strand, palmbomen, blauwe lucht en zon.

Wat was je beste beslissing het afgelopen jaar?

Toen we hoorden dat we thuis moesten gaan werken – ik werk op het ministerie van economische zaken – heb ik dat meteen geaccepteerd en ben ervoor gegaan. Het was even wennen. Soms zit ik hele dagen met een koptelefoon op, enkel en alleen beeldgesprekken te voeren. Het is te doen, maar niet hetzelfde als echte vergaderingen en de gesprekjes bij de koffiemachine.

Wat had je graag tien jaar geleden willen weten?

Weet je, het komt zoals het is. Of zoals ze dat ook zeggen: ‘We cross the bridge when we get there.’ Ik ben niet zo’n planner.

Wat zou je doen met een miljoen?

Dat zou ik door drieën delen. De meiden allebei een derde, zodat ze een fatsoenlijk huis kunnen kopen. Zelf heb ik niet echt iets nodig. Ik kan doen wat ik wil en heb eigenlijk alles al wat ik nodig heb.

Hoe sta je ’s morgens op?

Moeilijk. Ik heb zeker anderhalf uur nodig. Het eerste half uur lig ik in bed wakker te worden. Daarna douchen, ontbijten en het journaal kijken. Als ik naar mijn werk ging – hopelijk in september weer – ging ik om half acht de deur uit om met de metro naar Den Haag te vertrekken.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Pure chocolade. En chocoladekoekjes. Een rol gaat zo op. Dat moet ik echt uit het zicht leggen.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Van zeuren. Mensen bij wie het altijd mooier en beter moet zijn. En van verkeerde vragen op het verkeerde moment. Als we net beginnen met het organiseren van een concert al vragen naar de aanvangstijd bijvoorbeeld.

Waar kijk je naar op tv?

Het journaal en detectives. Nu kijken we momenteel afleveringen van ‘Vera’.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Dat ik minder zou willen snoepen. En dat ik wat vaker zou denken met mijn mond dicht. Ik praat altijd en kom al pratend met een oplossing voor bijvoorbeeld een probleem.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Wethouder Martijn Heezen over het clubgebouw van Volharding. Het gebouw staat op de Omloop en zou plat moeten omwille van nieuwbouw. Wij hebben een aantal scenario’s’ geschreven die we met hem willen bespreken.

Welke spreuk zou je op een tegel willen hebben?

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Mensen zijn vaak te serieus.

Wanneer heb je voor de laatste keer iets nieuws gedaan?

Het beeldbellen. Ik vind het maar vermoeiend.

Wat is je guilty pleasure?

Boeken lezen. Ik lees alles, behalve damesromans. Ik denk dat we rond de 2000 en 3000 boeken in huis hebben.

Meer berichten