Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Klimmen en lekker eten voor de jonge mantelzorgers

ALBRANDSWAARD - Jonge mantelzorgers hebben zaterdag 11 juli de toppen van de klimbomen bij Abel Tasman opgezocht om zich vervolgens te wagen aan stoere overwinningen over touwbruggen en ziplijnen. Sportief en lenig als zij zijn gingen zij van boom naar boom en werd er veel spierkracht en doorzettingsvermogen getoond, zelfs het moeilijkste parcours werd gehaald door menigeen. Er werd gelachen en met elkaar aanmoedigend ontstond er een gezellige sfeer, even uit de zorg van thuis. Na alle inspanningen werden zij getrakteerd door Abel Tasman op een heerlijke pannenkoek of frites. De middag was een samenwerking van Stichting Welzijn Albrandswaard en Kijk op Welzijn, zij bieden ondersteuning aan jonge mantelzorgers.

Een jonge mantelzorger is een jongere die zorgt of zorgen maakt over een naast familielid die ziek, gehandicapt, verslaafd is of psychische problemen heeft. Jonge mantelzorgers weten vaak zelf niet dat ze mantelzorger zijn. Toch is 1 op de 5 jongeren een mantelzorger. Het Jongerenwerk en Steunpunt Mantelzorg bieden ontspanning aan in de vorm van activiteiten en contacten met leeftijdsgenoten die in een soortgelijke situatie zitten. 

Jonge mantelzorgers die mee willen doen met de activiteiten kunnen zich aanmelden. Voor Albrandswaard: mantelzorg@welzijnalbrandswaard. Voor Barendrecht: k.schrijvers@kijkopwelzijn.nl of stuur een DM sturen naar jb_kimschrijvers.

Meer berichten