Logo deschakelalbrandswaard.nl
De kasteeltuin voor corona.
De kasteeltuin voor corona. (Foto: )

Zingen, dansen, proza...kom maar op lokaal talent

RHOON - De culturele sector is compleet op zijn gat gevallen in de afgelopen maanden. Alle leuke evenementen, optredens en exposities die op de planning van Stichting Kasteel van Rhoon stonden, werden afgezegd en verschoven. De verhuur van de zalen lag compleet stil. De stichting heeft gelukkig genoeg vet op de botten om het een tijdje uit te zingen, maar veel langer moet het niet meer duren. Het onderhoud van het kasteel is geheel hun verantwoordelijkheid en zo zijn er al wat werkzaamheden uitgesteld.

Door Astrid Potuijt

De hoop is gevestigd op september. ,,We hopen op monumentendag op 12 september, een nieuw programma uit te kunnen brengen", vertelt Wim Gé Warnaar. ,,Alle afzonderlijke commissies zijn bezig om in elk geval twee optredens per maand te regelen. Dus twee keer 'Muziek op zondag', twee keer cabaretiers, twee keer Blues op Zondag, etc. Waarschijnlijk zullen er minder mensen in de ruimtes kunnen, maar we kunnen dan in ieder geval weer starten."
Ook staat er een expositie gepland die vanaf 12 september weer te bezoeken is.
Maar de vrijwilligers van de stichting hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten.Er werden digitale rondleidingen en exposities gehouden en deze zomervakantie willen ze een podium geven aan lokaal talent.

Lokaal talent
,,Omdat we toch graag wat reuring willen bij het kasteel, hopen we in augustus meerdere zondagmiddagen buiten optredens van lokaal talent te kunnen verzorgen", vertelt Warnaar. ,,Er zijn zoveel mensen in de omgeving met talent, hoe mooi zou het zijn als we met elkaar dan een leuke middag kunnen verzorgen. Inmiddels hebben we een aantal aanmeldingen. Maar dat zouden er nog veel meer kunnen worden. Denk aan cabaretiers, toneelstukken in de vorm van eenakters, voordrachten, instrumenten bespelen, zingen, dansen." Warnaar is enthousiast en ziet het al helemaal voor zich. ,,Bezoekers kunnen gratis komen luisteren en kijken en de deelnemers krijgen de kans om hun kusten te vertonen."

Kasteeltuin
Het is de bedoeling dat deze middagen buiten in de kasteeltuin plaatsvinden. ,,Daar is voldoende ruimte, het is een prachtige locatie en kunnen we ook de afstand bewaren. Natuurlijk verhuizen we bij slecht weer naar binnen." De open podium middagen vallen onder de noemer Kasteel Culinair en Cultureel.

Er kunnen maximaal vijf mensen tegelijk op het podium en aanmelden voor 21 juli is gewenst. ,,Zodra we weten hoeveel mensen er mee willen doen, gaan we de zondagmiddagen plannen. Ik hoop dat er veel deelnemers zijn, zodat we meerdere leuke optredens kunnen verzorgen in de tuin. Licht en geluid regelen wij. Ik weet zeker dat er veel onbekend lokaal talent in deze omgeving woont. Dus laten ze zich maar snel aanmelden."

Aanmelden
Aanmelden kan via info@stichting-kasteelvanrhoon.nl.

Meer berichten