Logo deschakelalbrandswaard.nl
Bij drie supermarkten in Albrandswaard worden de Rolf-mokken verkocht. Foto Plus Hofland.
Bij drie supermarkten in Albrandswaard worden de Rolf-mokken verkocht. Foto Plus Hofland. (Foto: )

Ondersteuning voor stichting Rolf

ALBRANDSWAARD - Het ontstaan van het leefgebied IJsselmonde en de polders van Rhoon rond 1200 wordt regelmatig benadrukt door stichting Rolf.
Het begon als musical met het fictieve zwervertje Rolf, die in de verhalen vertelde hoe het er vroeger aan toeging. Het was de aanzet tot meerdere acties om de bewoners van IJsselmonde te laten kennismaken van een mooi stuk historie.

Het bleef niet bij de musical. Er werden meer acties ondernomen zoals de Rolf route in Albrandswaard en de drie boeken over het zwervertje Rolf. Als laatste actie kwam een eigenaar van een supermarkt met het plan om Rolf-mokken te laten maken en deze te koop aan te bieden.
Om dankbaarheid te tonen aan het zorgpersoneel van een tweetal verzorgingshuizen in Albrandswaard werden de boeken van Rolf en de mokken uitgedeeld.
Dit was tevens het sein voor twee andere supermarkten in Albrandswaard om deze mokken ook te koop aan te bieden met als doel de stichting financieel te ondersteunen. De mokken worden te koop aangeboden bij MCD Rhoon, Albert Heijn Rhoon en Plus Hofland Poortugaal.

Meer berichten