Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Melissa Boekhoud – Link (32)

Waar kennen we jou van?

Ik heb van mijn dertiende tot mijn dertigste in Poortugaal gewoond. Sinds twee jaar woon ik in Barendrecht. Mensen kennen mij van mijn eigen mondhygiënistenpraktijk Mondzorg Briljant in Hoogvliet. En als de dochter van Link… Mijn vader had een cafetaria op Zalmplaat. Iedereen kende onze cafetaria waar ik van kleins af aan rondliep.
Ik heb ook jarenlang gebokst bij BCVA. Daar heb ik Martin leren kennen en in de boksring heeft hij mij zelfs ten huwelijk gevraagd.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Met Martin ben ik al zeventien jaar samen en drie jaar geleden zijn we getrouwd.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De vakanties in de Algarve in Poortugaal. Omdat we in de zomer niet op vakantie konden vanwege de drukte in de cafetaria, gingen wij in de voorjaarsvakantie naar de zon. Ik weet nog dat ik dat zo leuk vond, dat ik in mijn zomerjurk kon lopen terwijl de kinderen van de lokale bevolking in winter-uniform naar school gingen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Met Mondzorg Briljant ben ik in november naar een groter pand verhuisd. Dit was een droom die uitkwam. Ik wil me meer gaan richten op kinderen zodat het steeds normaler wordt om met kleine kinderen al naar de mondhygiënist te komen. Er is nu voldoende ruimte in het pand om te groeien. Ik zou ook graag willen reizen. Zuid Afrika staat bovenaan mijn verlanglijst.

Wat was je beste beslissing het afgelopen jaar?

De verhuizing naar dit pand met mijn praktijk. Ondanks dat ik zes weken dicht ben geweest vanwege corona – en daardoor meer stress heb ervaren dan mij lief is – denk ik dat het een goede beslissing is geweest.

Wat zijn je angsten?

Dat zal wel vreemd klinken, maar ik ben bang voor naalden en bloed. Als kind viel ik flauw als ik een inenting moest. Tijdens mijn studie moesten we oefenen met verdoven. Een klasgenoot moest mij verdoven, ik heb gezorgd dat ik de beste uitzocht. Inmiddels kan ik er goed mee omgaan bij anderen, bij mijzelf vind ik het soms nog spannend. Het voordeel is wel dat ik angstige patiënten goed begrijp.

Wat zou je doen met een miljoen?

Mijn schuld van de nieuwe praktijk direct aflossen, een sportieve droomauto voor Martin aanschaffen en natuurlijk een reis maken. Ik zou zeker blijven werken, daar is het werk veel te leuk voor.

Hoe sta je ’s morgens op?

Iedere werkdag om kwart over zes. Ik ga op de fiets naar de praktijk en doe er ongeveer een half uurtje over. De eerste patiënt staat 8 uur op de stoep, dus om half acht begin ik met de voorbereidingen.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Marsepein en boterkoek, daar ben ik gek op. En de smaak van patat met een frikadel kan ik maar moeilijk weerstaan.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Dat ik zo vreselijk perfectionistisch ben. Alles moet gaan zoals ik het in gedachten heb. In mijn werk is het een sterk punt, maar het kan ook weer een valkuil zijn. Ook vind ik het niet fijn als mensen niet eerlijk tegen mij zijn.

Waar kijk je naar op televisie?

Vaak kijken Martin en ik naar Masterchef. We vinden het leuk om naar ‘kokende mensjes’ te kijken en ideeën op te doen. Ook kijk ik graag series via Netflix. Momenteel volg ik ‘White Lines’.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik ben best tevreden met mijzelf en mijn leven. Hoewel het soms goed zou zijn als ik wat minder denk en wat meer zou kunnen ontspannen.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Martin om te zeggen dat ik onderweg naar huis was.

Welke spreuk zou je op een tegel willen hebben?

Never give up on the things that make you smile.

Wanneer heb je voor de laatste keer iets nieuws gedaan?

Tijdens de coronacrisis heb ik voor het eerst met Zoom gewerkt en met mijn zusjes deed ik aan video bellen.

Wat is je quilty pleasure?

Foute muziek in de auto en dan lekker hard meezingen, Captain Jack bijvoorbeeld.

Hoe heb je de coronacrisis ervaren?

Doordat ik net was verhuisd en dus flink had geïnvesteerd in de praktijk, maakte ik me grote zorgen de zes weken dat we dicht moesten. Gelukkig zijn we nu weer aan het werk. Privé heb ik enkel de vakantie naar Lanzarote moeten annuleren. In plaats daarvan zijn we naar Drenthe geweest. Ook leuk!

Meer berichten