Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer
FOTO

Koninklijke lintjes nu echt uitgereikt

Albrandswaard - Vrijdagmorgen hebben drie inwoners van Albrandswaard uit handen van burgemeester Jolanda de Witte hun koninklijke onderscheiding ontvangen. Op vrijdag 24 april kregen De heren De Vries, Heijboer en Smit in een telefoongesprek met de burgemeester al te horen dat zij waren benoemd. De uitreiking, die bij de gedecoreerden thuis plaatsvond, was uitgesteld tot 3 juli, vanwege de coronamaatregelen. Vanwege de anderhalve meter maatregel werd het opspelden van het lintje dit jaar aan een familielid overgelaten.

Marinus Heijboer (Officier in de Orde van Oranje-Nassau)

De heer Heijboer is als orthopedisch chirurg min of meer de uitvinder van de medische sport- en blessurewetenschap waarin hij via innovatieve operatietechnieken heel veel (top)sporters opnieuw op hoog niveau heeft weten terug te brengen. Hij is door zijn werk als orthopedisch chirurg, maar met name ook door zijn continue zorg daarnaast aan de sporter, een voorbeeld geweest voor vele collega's en een steun voor vele sporters. Op vrijwillige basis heeft de heer Heijboer zich verdienstelijk gemaakt als orthopedisch chirurg voor de KNVB (sinds 1981) en het Erasmus Medisch Centrum (1988 tot 2017). Sinds 1981 is hij als vrijwillig adviseur en orthopedisch chirurg betrokken bij de samenwerkingsovereenkomst tussen het Dijkzigt ziekenhuis en de sportgeneeskundige afdeling van NOC*NSF. Bovendien bekleedt de heer Heijboer sinds 1988 diverse vrijwillige functies bij Voetbal Vereniging Rhoon. Naast zijn bestuurlijke kwaliteiten zijn vooral zijn adviserende en medische rol binnen de voetbalvereniging van groot belang en onmisbaar.

Arjen de Vries (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)

De heer De Vries is al bijna dertig jaar onafgebroken een buitengewoon betrokken vrijwilliger. Hij staat bekend om zijn nimmer aflatende enthousiasme, onvermoeibare inzet en zorgvuldigheid. De heer De Vries is voorzitter van de VVD, bestuurslid van de Watersportvereniging Blickvliet in Zuidland en vrijwilliger bij Watersportverbond, Evangelische Lutherse Gemeente Rotterdam en bij Sonneburgh. Bovendien is hij mantelzorger voor zowel zijn vader als zijn dochter. Hij neemt uren van zijn werk op om vrijwilligerswerk te doen. Hierin is hij echt een uitzondering.

Hans Smit (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)

De heer Smit zet zich al bijna vijftig jaar vrijwillig in voor mensen met een visuele beperking. Hij is blind en weet dus als geen ander welke hindernissen een visuele beperking met zich meebrengen. Sinds 1971 heeft de heer Smit zich achtereenvolgens vrijwillig ingespannen voor de Oogvereniging, de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk en het audiotijdschrift Synopsis. De afgelopen tien jaar was de heer Smit voorzitter van de Vereniging Onbeperkt Lezen. Deze functie heeft hij per 13 juni 2020 neergelegd. De heer Smit vindt het enorm belangrijk dat iedereen met plezier moet kunnen lezen. Hij is dan ook een voorvechter van het recht om in braille te kunnen lezen en pleitbezorger van het belang van een goede dienstverlening van lectuur en informatie in braille. De heer Smit heeft de mensen met wie hij heeft samengewerkt geraakt door zijn tomeloze inzet en aanstekende enthousiasme.

Meer berichten