Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Startovereenkomst voor nieuwbouwplan Dorpsdijk

Door Anouk Breeman

RHOON – De gemeenteraad stemde maandagavond in met een startovereenkomst over het nieuwbouwplan aan de Dorpsdijk in Rhoon. Een projectontwikkelaar wil op de plek van ouderencomplex Sonneheerdt een nieuw zorgcomplex bouwen. Het plan voorziet in 21 koopappartementen, 24 kamers voor dementerenden en een ondergrondse parkeergarage.

Stem Lokaal is niet blij met het ontwerp. ,,Er is niet voldoende geluisterd naar de gemeenteraad. Die stuurde de projectontwikkelaar in het najaar terug naar de tekentafel en nu staat precies hetzelfde ontwerp weer in het voorstel. Dit is veel te massaal”, zei Wendy Verduijn (SL). De VVD is juist wel blij met het plan. ,,We moeten alleen een goede balans vinden, zodat het rendabel is voor de initiatiefnemer én dat wij er in Albrandswaard iets aan hebben”, zei Roy Verduyn (VVD).

EVA, CDA, NAP, Leefbaar Albrandswaard, Frans en Groen Links dienden samen een amendement in. ,,Er is in de gemeente behoefte aan betaalbare woningen voor starters en ouderen. De parkeernorm is vaak de bottleneck bij bouwplannen. Hoe minder parkeerplek, hoe minder woningen je er kunt bouwen. Bij de ingekomen stukken zit een interessante quickscan. Daarin staat hoe je de parkeernorm anders kunt toepassen”, zei Mariëlle Vergouwe (EVA).

Buurtpreventie
In het amendement vragen bovenstaande partijen het college om samen met de initiatiefnemer de mogelijkheden te onderzoeken om 30 procent bereikbare woningen voor starters en ouderen te bouwen. Verder willen ze dat er alternatieven voor de parkeergarage worden onderzocht. Daarnaast stellen ze voor om de buurtpreventie een passende ruimte te bieden tegen een marktconforme huur.

Zowel het amendement als het raadsvoorstel werden aangenomen. Alleen Stem Lokaal stemde tegen.

Meer berichten