Logo deschakelalbrandswaard.nl
Jitske, Gerard en Jeannette Heunks.
Jitske, Gerard en Jeannette Heunks. (Foto: )

Keurslager Heunks stopt ermee

BARENDRECHT - Sommige klanten krijgen zelfs tranen in hun ogen als ze horen dat Keurslagerij Heunks zaterdag 4 juli de deuren zal sluiten. ,,Ze zijn echt geschokt", vertelt Jeannette Heunks. ,,Wij vinden het zelf ook heel dubbel. Maar sluiten is in onze ogen de meest verstandige beslissing."
Gerard Heunks ondergaat binnenkort een open hart operatie en daar hoort een tijd revalideren bij. ,,Ik wil me altijd voor 100 procent kunnen geven en rond december het liefst voor 120 procent. Dat gaat nu niet meer. Ik ben moe en heb veel minder energie." Gerard werkte 70 tot 80 uur per week in de slagerij en daarnaast wandelde hij veel. Niet gewoon wandelen, maar afstanden van 110 of 160 kilometer in een tempo van rond de acht of negen kilometer per uur. Nu is hij moe na een dag werken en valt op de bank in slaap. Hopelijk gaat het hem beter na de operatie.
Het echtpaar werkt al jaren in de slagerij. Ze leerden elkaar zelfs kennen via de stukken biefstuk en karbonades. Achttien jaar lang runden ze een slagerij in Hoogerheide en gingen daarna op zoek naar een andere plek om zich te vestigen. het werd Barendrecht.J eannette gaat de kraamzorg in - een lang gekoesterde wens - en Gerard hoopt na zijn revalidatie weer te kunnen werken. Dochter Jitske is nog op zoek naar een baan in andere slagerij. Beiden hadden de voorkeur voor verkoop aan een slagerij, maar dat lukte helaas niet.

Zaterdag 4 juli is de laatste dag. Klanten kunnen dan gedag komen zeggen en voor de laatste keer een lekker stukkie vlees meenemen. Van Beuningenhaven 50.

Meer berichten