Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

De Ontmoetingsbus van SWA on tour

ALBRANDSWAARD - De medewerkers van Stichting Welzijn Albrandswaard gaan samen met vrijwilligers in juli wekelijks op stap met de Ontmoetingsbus. De Ontmoetingsbus is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk. Een soort pop-up terras. Op de woensdagochtenden van 10 tot 12 uur staan ze in verschillende wijken van Albrandswaard. 

De planning is als volgt: 8 juli Bakkerspark Portland bij jeu de boulesbaan, 15 juli bij Service Woon Centrum, Ghijseland Rhoon, 22 juli in het parkje aan de F. van de Poest Clementlaan in Poortugaal en 29 juli in het park van Rhoon. 

Stoeltjes en tafels worden op veilige afstand bij elkaar gezet en de gezelligheid kan beginnen. Lekker dichtbij huis, gezellig een bakje koffie/thee drinken met leeftijdsgenoten uit de buurt. Er kan ook een spelletje gespeeld worden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Zeker nu de meeste activiteiten pas weer in september starten, verwachten zij een grote opkomst. Iedereen is van harte welkom om te komen buurten en zo lang te blijven als men wil, een kwartier of de volle twee uur. 

Alleen met regen kan het helaas niet doorgaan. Met de Ontmoetingsbus willen ze eenzaamheid onder ouderen verminderen en contacten in eigen wijk bevorderen. Door dichtbij de mensen te staan, hen actief te benaderen en een gezellige plek te creëren, maken we het laagdrempelig en uitnodigend om te komen buurten bij de bus. Meer informatie via Stichting Welzijn Albrandswaard, telefoon 010-5018322.

Meer berichten