Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Veiligheid centraal in Albrandswaak week

ALBRANDSWAARD - Iedereen kan iets doen aan zijn eigen veiligheid. De eerste Albrandswaak week (22 t/m 25 juni) stond dan ook bol van de preventieacties. Bij een deel van de acties hebben ook burgemeester Jolanda de Witte en wethouder Martijn Heezen hun steentje bijgedragen met respectievelijk gesprekken over babbeltrucs en verkeerscontroles.

Acties
Oplichting van ouderen, drugscriminaliteit en autodiefstal tasten het gevoel van veiligheid aan. Ook verkeersveiligheid staat hoog op de prioriteitenlijst van de inwoners van Albrandswaard. In de Albrandswaak week hebben wijkagenten en boa’s aandacht gevraagd voor deze thema’s.

De gemeente Albrandswaard en de politie zetten hoog in op preventie. De bewoners van Albrandswaard kunnen hier zelf een belangrijk steentje bijdragen. Burgemeester De Witte: ,,Zo zijn we erg blij met de buurtpreventieteams, de extra oren en ogen in de wijk. Ze lopen zowel overdag als ‘s avonds door de wijk. Eventuele onregelmatigheden geven zij door aan de juiste instanties. De Whatsapp buurtpreventie krijgt ook steeds meer vorm. Daarbij informeren buren elkaar als zij iets verdachts zien. Deze vorm van preventie bereikt binnen een paar seconden veel mensen die kunnen meekijken en -denken.”

De eerste Albrandswaak week was een goede gelegenheid om bewoners bewust te maken van hun eigen rol bij het veiligheidsgevoel. Zo zijn de bewoners van zorgcentrum Hooge-Werf en verzorgings-/verpleeghuis Klepperwei geïnformeerd over babbeltrucs en hebben bij verschillende scholen parkeercontroles plaatsgevonden. Ook hebben polities en boa’s verkeerscontroles gehouden waarbij met name gecontroleerd werd op snelheid en aanwezigheid van drugs. De pop-up bus vestigde de aandacht op autodiefstal.

Vragen
Wie de acties heeft gemist of meer informatie wil, speciale vragen aan de boa of wijkagent wil stellen kan contact opnemen via info@albrandswaard.nl of via 010-5061111. De wijkagenten kan men benaderen via een contactverzoek op www.politie.nl of bellen met 0900-8844.

Meer berichten