Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Wandelen en bewegen met de groepen van SPAL

ALBRANDSWAARD - Fitter en vitaler worden, afslanken, genieten van de natuur, sociale contacten maken of verstevigen, leefstijl verbeteren, kcal verbranden, het kan allemaal tijdens het wandelen. 

Via stichtingSPAL is het mogelijk om in groepsverband vijf maal per week aan een wandel gerelateerde activiteit deel te nemen. Goed voor fitheid, conditie, afslanken sociale contacten en leefstijl.

De activiteiten bestaan uit SportiefWandelen en Nordic Walking en worden begeleid door allround wandelsporttrainers en begeleiders. Het is meer dan een ommetje maken, er wordt actief aan bewegen gedaan. Het is voor de meeste deelnemers hun wekelijks sport en beweeguurtje, hun doel om fit te blijven, sociale contacten te houden, een vast doel te hebben, en een zekerheid te weten dat het er is. 

De wandelactiviteiten vinden plaats op dinsdagmiddag, woensdag– donderdag- en zondagmorgen.

Donderdag en zondagmorgen een wandeltocht van ongeveer 8 km die anderhalf uur duurt. Dinsdagmiddag en woensdagmorgen een wandel gerelateerde training van ongeveer 1 uur.

Op donderdag is er een tweede groep. Om 11.30 uur wordt er gestart met een Wandel je Fit Extra groep. Er is dan extra aandacht voor mensen die moeten of willen gaan bewegen omdat ze overgewicht hebben, niet fit zijn of aan het revalideren zijn van bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie en langzaam aan willen beginnen met bewegen. Wandelen in de buitenlucht met of zonder stokken voor mensen die denken dan ze het normale tempo nog niet aankunnen, af willen afslanken en of andere lichamelijk ongemak hebben zoals bij voorbeeld diabetici of een chronisch ongemak hebben. Het gaat in deze groep wat rustiger en met meer rustmomenten. 

Aad Wijntjes die deze extra groep begeleid is naast wandelsporttrainer ook personal trainer en leefstijlcoach.

Al de activiteiten vinden plaats vanuit Het Lokaal aan de Albrandswaardsedijk nabij jachthaven Rhoon. Na afloop van de activiteiten wordt er in Het Lokaal koffie of thee gedronken en wat nagepraat.

Meer informatie geeft Aad Wijntjes: 06-46226208 of www.stichtingspal.nl

Meer berichten